Leonidas C1 harkt eerste punten binnen

Gisterochtend stond voor het C1-team van Leonidas de eerste wedstrijd van de veldcompetitie weer op het programma. In De Wijk won Leonidas met 4-5 van Roreko C1.

Deze eerste wedstrijd na de vakantie was het weer even wennen. Bovendien hebben er wat wijzigingen plaatsgevonden in de teamindeling. Leonidas C1 bestaat op dit moment uit Erwin Wermink, Charlotte de Jong, Maaike van der Goot, Ynna Mellema, Margo Kruisdijk en Anna-Lynn Oostra.

Het tekort aan spelers wordt opgelost met behulp van Leonidas C3. Bij iedere wedstrijd doen er drie spelers uit Leonidas C3 mee met het C1-team. Deze eerste wedstrijd waren Britt Krol, Merle Otten en Sanne Lem aan de beurt.

Na een flinke bui werd er begonnen aan de wedstrijd met Charlotte de Jong, Margo Kruisdijk, Erwin Wermink en Sanne Lem in de aanval. In de verdediging begonnen Ynna Mellema, Anna-Lyn Oostra, Merle Otten en Maaike van der Goot.

Roreko was er helemaal klaar voor. Binnen enkele minuten wist de thuisploeg al op een 1-0 voorsprong te komen. Een overtreding van Leonidas werd bestraft met een strafworp; deze kan liet Roreko niet liggen. Maar een doorbraak van Charlotte de Jong poetste de achterstand snel weg: 1-1.

Leonidas kreeg het niet cadeau; Roreko verdedigde goed, en maakte het de Leonidassers erg lastig bij het rondspelen van de bal. De aanvallen van Leonidas duurden te kort, waar Roreko van profiteerde. De ploeg liep uit naar een 3-1 voorsprong, en niet veel later werd het zelfs 4-1.

Maar de groenwitten gaven nog niet op. In de slotfase van de eerste helft wist Erwin Wermink met een fraaie afstander de korf te vinden, waarna er met een 4-2 tussenstand werd gepauzeerd.

Na wat drinken en een goede bespreking, kwam Leonidas goed uit de kleedkamers. Met een 4-2 tussenstand was er nog van alles mogelijk. Britt Krol kwam in het veld voor Margo Kruisdijk.

De eerste aanval van Leonidas leverde een vrije bal op. Maaike van der Goot nam deze vrije bal, waarop Roreko een overtreding beging. Een strafworp was het gevolg, die van der Goot zelf benutte: 4-3.

Leonidas verrichtte goed werk in de tweede helft. Er werd beter verdedigd, en het tempo lag hoger dan in de eerste helft. Het aantal kansen van Roreko werd verkleind, zodat de bal snel weer naar het aanvalsvak van Leonidas kon.

Een volgende aanval van Leonidas leverde een mooi doelpunt op. Anna-Lyn Oostra zag haar kans schoon van afstand toen ze helemaal vrij kwam te staan. Met overtuiging werd de korf gevonden, en was Leonidas weer terug in de strijd! Tussenstand: 4-4.

Het einde van de wedstrijd naderde, en het kon met een 4-4 stand nog alle kanten op gaan. Ook Roreko gaf zich nog niet gewonnen. De ploeg wist nog wel de korf te vinden, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat er keurig door de dames van Leonidas werd verdedigd.

In de laatste minuten van de wedstrijd viel dan eindelijk die belangrijke treffer. Charlotte de Jong wist zich te ontdoen van haar tegenstander, en scoorde uit een klein kansje: 4-5. Nadat Leonidas de bal wist te onderscheppen, kwam het weer tot aanballen. Er werd slim rondgespeeld om tijd te winnen, en daar klonk dan eindelijk het eindsignaal. De eerste punten zijn binnen!

Voor Leonidas scoorden: Charlotte de Jong (2x), Erwin Wermink (1x), Anna-Lyn Oostra (1x) en Maaike van der Goot (1x).

Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen KIOS C2 op het programma. De wedstrijd is thuis om 14:30 uur.