Leonidas C1 geeft EKC 2000 C2 geen kans

Het C1-team van Leonidas won gistermiddag eenvoudig van EKC 2000 C2 uit Emmen. Met 10-2 wonnen de Noordwoldigers van de Emmenaren.

De Leonidassers begonnen goed aan de wedstrijd. Al snel was het Marit van der Meer die via een klein kansje haar ploeg op een 1-0 voorsprong wist te zetten. Via Kevin Hoen werd het zelfs 2-0 (afstander).

EKC 2000 maakte van afstand haar eerste doelpunt in de wedstrijd, maar dankzij een klein kansje door Lard Ballast behield Leonidas een voorsprong van twee punten.

Verder werd er in de eerste helft niet meer gescoord, en dus werd er met een 3-1 voorsprong gepauzeerd.

Ook aan de tweede helft werd sterk begonnen. Kevin Hoen zag zijn kans tot tweemaal toe schoon om uit een klein kansje te scoren: 5-1. EKC 2000 maakte er vervolgens 5-2 van.

Het geloof in een gelijkspel of overwinning leek inmiddels wel te zijn verdwenen bij de ploeg uit Emmen. Leonidas wist hier goed van te profiteren; via Lard Ballast werd het 6-2.

De groenwitten speelden het spel goed uit. Met name de kansjes achter de korf werden goed meegepakt. Zo scoorden Bas Oostra, Marit van der Meer en Lard Ballast van achter de korf: 9-2.

In de slotfase wist Robin Kreulen nog eenmaal te scoren voor zijn ploeg, en zo eindigde de wedstrijd in een 10-2 overwinning.