Leonidas C1 gaat strijden voor titel

Dankzij een 10-6 overwinning op DOS '46 C3 en puntenverlies van naaste concurrent SCO C1, neemt Leonidas C1 de koppositie in de poule.

Vorige week werd er in Nijeveen met 3-0 verloren van DOS '46. Leonidas miste ritme na drie weken niet gespeeld te hebben, en de ploeg uit Nijeveen had veel wisselspelers uit de andere teams op de bank.

Na een goede voorbespreking werd er om 14:45 uur gestart met de wedstrijd. In de aanval begonnen Marleine Ballast, Maaike van der Goot, Ynna Mellema en Linda Jager. In de verdediging werd gestart met Charlotte de Jong, Ilse Jager, Elise Bakker en Sigrid van den Akker.

Leonidas wist al vrij snel op een voorsprong te komen. Bij een actie van de dames beging DOS '46 een overtreding die met een strafworp werd bestraft. Aanvoerder Marleine Ballast benutte deze kans en zette haar ploeg op een 1-0 voorsprong. Een uitstarter van DOS '46 leverde helaas vrij vlot weer een gelijke stand op.

Maar Leonidas had op dit moment in de wedstrijd meer de overhand. De verdediging van Leonidas stond goed op slot, en de aanvallen van DOS '46 waren kort. In het aanvalsvak van Leonidas wist Elise Bakker een punt te slepen uit een klein kansje. Charlotte de Jong wist met een fraaie afstander het derde doelpunt van de Leonidassers te maken.

Na de volgende vakwisseling begon het bij Leonidas wat moeizamer te verlopen. DOS '46 verdedigde goed voor en wist het Leonidas aardig moeilijk te maken. De verdediging van Leonidas verslapte ietwat, waardoor DOS '46 twee keer uit kleine kansjes wist te scoren. Via een afstander kwam de ploeg uit Nijeveen zelfs op een 3-4 voorsprong.

Terwijl de eerste helft van de wedstrijd haar einde naderde, wist Elise Bakker de stand voor de pauze nog even gelijk te trekken. Bakker scoorde uit een klein kansje.

Het mocht duidelijk zijn dat er in de tweede helft een tandje bij moest. Met een gelijke stand van 4-4, was er nog geen man overboord.

Erwin Wermink verwisselde de bank voor een plek in de verdediging van Leonidas. De pauze en de bespreking had goed gedaan. Ilse Jager maakte het eerste doelpunt van de tweede helft uit een klein kansje. En niet veel later doorboorde Jager de korf van afstand, en stond Leonidas twee punten los.

Zus Linda Jager kon niet achterblijven; met twee fraaie afstanders schoot zij haar team naar een 8-4 voorsprong. DOS '46 had hier even niet op gerekend, en begon steeds meer plaatsfouten te maken. Bovendien wist de verdediging van Leonidas veel ballen te onderscheppen.

De Leonidassers waren er nog niet klaar mee. Sigrid van den Akker wist van afstand de 9-4 op het scorebord te zetten. Daarna waren het de gasten die van afstand de korf wisten te vinden.

Er waren nog zo'n tien minuten speeltijd over. DOS '46 zette haar laatste wissels in, en bij Leonidas kwam Robin Kreulen in het veld voor Sigrid van den Akker.

Leonidas gaf de voorsprong niet meer weg. Marleine Ballast maakte het tiende en laatste doelpunt van Leonidas in deze wedstrijd. DOS '46 sleepte nog een punt uit een inloper, en besloot de eindstand daarmee op 10-6.

Het C1-team heeft nu alles in eigen hand. Naaste concurrenten DOS '46 C3 en SCO C1 hebben beide vier punten. Leonidas leidt met zes punten. Als er aanstaande zaterdag wordt gewonnen van SCO, is Leonidas verzekerd van het kampioenschap. Anders moet het team een week later aan de bak in de uitwedstrijd tegen Mid-Fryslân C2.

Leonidas speelt aanstaande zaterdag om 15:00 uur thuis tegen SCO C1.

Voor Leonidas scoorden: Marleine Ballast (2x), Elise Bakker (2x), Charlotte de Jong (1x), Ilse Jager (2x), Linda Jager (2x) en Sigrid van den Akker (1x).