Leonidas C1 eenvoudig langs SIOS C2

Voor het C1-team van Leonidas stond gistermiddag de laatste wedstrijd van dit jaar op het programma. In Wolvega wonnen de Noordwoldigers eenvoudig met 2-10 van SIOS C2.

Er werd met Marleine Ballast, Maaike van der Goot, Ynna Mellema en Linda Jager gestart in de aanval. In de verdediging werd er gestart met Charlotte de Jong, Elise Bakker, Sigrid van den Akker en Ilse Jager,

SIOS wist met een onterecht goedgekeurd doelpunt (snijden) als eerste op voorsprong te komen. Maar de voorsprong werd snel tenietgedaan door Marleine Ballast die de korf van afstand wist te treffen.

Na de eerste vakwisseling kwam het andere vak aan zet. Charlotte de Jong sleepte een punt uit een doorbraak. Enkele aanvallen later was het SIOS die de stand weer gelijk wist te trekken.

Vanaf dit moment begonnen de Leonidassers beter te spelen en beter de kansen te benutten. Marleine Ballast was haar dame tweemaal te snel af, en sleepte punten uit de twee doorbraken. Inmiddels had Elise Bakker het veld verlaten in verband met een blessure. Bakker werd vervangen door Erwin Wermink.

Leonidas wist de stand nog verder uit te breiden; Ilse Jager schoot van afstand haar team naar een 2-5 voorsprong. Aan het einde van de eerste helft besloot Sigrid van den Akker de tussenstand op 2-6.

Na de pauze bleven de Noordwoldigers sterk spelen. Er werd nóg beter verdedigd, waardoor de kansen van SIOS tot een minimum werden beperkt. Marleine Ballast maakte de eerste treffer (afstander) van de tweede helft. Niet veel later wist Ballast ook nog een punt uit een doorbraak te slepen.

De laatste vakwisseling van de wedstrijd vond plaats. Leonidas wist enkele mooie kansen te creëren. Charlotte de Jong vond van afstand de korf en tilde de stand omhoog naar 2-9. In de slotfase van de wedstrijd was De Jong nogmaals van afstand trefzeker, en besloot de eindstand op 2-10.

Voor Leonidas C1 zit het erop voor dit jaar. De volgende wedstrijd zal thuis worden gespeeld tegen DIO C1. Deze wedstrijd zal plaatsvinden op zaterdag 7 januari om 15:00 uur in Sporthal De Duker.