Leonidas C1 desondanks verlies kampioen

Voor het C1-team van Leonidas stond gisterochtend de laatste wedstrijd van de veldcompetitie op het programma. Helaas werd er in Ruinerwold met 8-5 van KIOS C2 verloren.

De Leonidassers haalden vorig weekeinde de titel al binnen na een ruime overwinning op LDODK C3. Voor KIOS zat er nog een kans op een kampioenschap in, maar dan moest er wel worden gewonnen van Leonidas.

Desondanks dat de Leonidassers niet scherp aan de wedstrijd begonnen, wist de ploeg wel al vrij snel op een 0-2 voorsprong te komen: van afstand scoorde Charlotte de Jong, en Marleine Ballast maakte via een inloper het tweede doelpunt.

Leonidas was slordig met het balbezit en gooiwerk. Het gaf KIOS weer enkele kansen, en de ploeg benutte die kansen dan ook. Van afstand werd het 1-2, waarna het na een doorbraak 2-2 werd. Een vrije bal zette Leonidas op een 3-2 achterstand.

Sigrid van den Akker trok de stand via een doorbraak weer gelijk, maar KIOS had het laatste woord aan het einde van de eerste helft. Van afstand wist de ploeg een 4-3 tussenstand op het scorebord te zetten.

Het was zaak dat de Leonidassers zich zouden herpakken in de tweede helft. Het onnodige balverlies van de eerste helft moest niet nog een keer herhaald worden, en kansen zouden beter benut moeten worden. Los daarvan had de dienstdoende scheidsrechter ook enkele kansen van Leonidas onterecht afgekeurd.

KIOS nam in de tweede helft het initiatief en maakte de vijfde treffer. Sigrid van den Akker maakte haar tweede doelpunt van de wedstrijd, maar KIOS hield het gat van twee punten: 6-4.

In het aanvalsvak van Leonidas had Linda Jager meer over dan haar tegenstander. Jager benutte haar snelheid, en sleepte een punt uit een doorbraak. Het C1-team wist echter niet weer naast KIOS te komen. De ploeg uit Ruinerwold maakte de 7-5, en in de slotfase de 8-5. Leonidas kwam niet meer tot scoren.

Desondanks dit enige verlies in de veldcompetitie, heeft het C1-team een prachtige prestatie neergezet. Elke wedstrijd werd er geknokt voor de punten, en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Leonidas C1 heeft terecht de titel verdiend. Succes in de zaalcompetitie!