Leonidas C1 blijft in race voor titel

Dankzij een 4-4 gelijkspel tegen koploper DOS '46 C2, blijft Leonidas C1 in de race voor de titel. Zaak is dat nu de komende twee wedstrijden worden gewonnen.

In Nijeveen werd afgelopen zaterdagochtend om 10:45 uur begonnen aan de wedstrijd. DOS '46 was de eerste die de weg naar de korf wist te vinden, en al snel stond Leonidas met 1-0 achter. Maar via Britt Krol (afstander) werd de achterstand gauw teniet gedaan.

Leonidas wist via een doorbraak van Charlotte de Jong op voorsprong te komen. Maar die voorsprong was van korte duur, want DOS '46 antwoordde daar snel op.

De Noordwoldigers hadden op dit moment meer over dan de ploeg uit Nijeveen. Thomas Spijker sleepte een punt uit een klein kansje onder de korf. Niet veel later scoorde Anna-Lynn het vierde doelpunt van de Leonidassers.

DOS '46 wist in de slotfase van de eerste helft nog eenmaal te scoren.

Na de pauze kregen beide ploegen genoeg kansen, maar tot scoren kwam het niet veel. DOS '46 was de enige die in de tweede helft wist te scoren, en zo eindigde de wedstrijd in een 4-4 gelijkspel.

Voor Leonidas C1 staat aanstaande zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen Roreko C1 op het programma. Deze wedstrijd begint om 14:30 uur.