• Wij maken Leonidas nog groener!
  • Word lid!
  • Korfbal Totaal
  • SponsorKliks

Leonidas C1 behaalt kampioenschap

Ook het C1-team van Leonidas is vandaag kampioen geworden. Het team van Forward werd in De Duker met 14-4 verslagen.

Janouk Landman, Dione Jager, Anouk Bade en Jildou Jonkers startten in de aanval. Manon Eijer, Danique Slot, Samantha van der Veen en Josanne Nieuwenburg begonnen in de verdediging. Met een goed gevulde reservebank bestaande uit Linda van den Akker, Ilse Dolsma, Sanika van Nieuwenhoven en Syward de Boer was iedereen er klaar voor.

Forward begon goed aan de strijd. Na zo'n vijf minuten gespeeld te hebben, kwam de ploeg uit Steggerda op een 0-1 voorsprong. De ploegen blijken aan elkaar gewaagd. Een overtreding van Forward leverde Leonidas een strafworp op. Dione Jager miste deze, maar benutte vervolgens een klein kansje.

De Leonidassers komen los. Manon Eijer sleepte een doelpunt uit een inloper, en Danique Slot tekende met een klein kansje onder de korf voor een 3-1 voorsprong.

Na de vakwisseling ging het de Leonidassers goed af. Dione Jager wist een fraaie afstander te scoren, en vlak voor de rust zorgde Janouk Landman met een inloper voor een 5-1 tussenstand.

Na de pauze wisten zowel Samantha van der Veen als Danique Slot te scoren uit inlopers. Vervolgens kwam Sanika van Nieuwenhoven in het veld voor Josanne Nieuwenburg, en kwam Linda van den Akker in het veld voor Danique Slot.

Het was wederom Dione Jager die van afstand wist te scoren. Toch bleef Forward kansen creeeren, en met een afstandschot kwam er 8-2 op het scorebord te staan.

Manon Eijer was nu tweemaal aan zet. Uit een inloper en een klein kansje wist Eijer twee doelpunten te slepen. De tussenstand was inmiddels 10-2. Janouk Landman sleepte vervolgens de 11-2 binnen na een doorbraak.

Een overtreding van de Leonidassers leverde Forward een strafworp op, die vervolgens werd benut. Ilse Dolsma nam de plaats van Anouk Bade in, en Syward de Boer kwam in het veld voor Jildou Jonkers.

Forward wist nog eenmaal te scoren, waarmee de tussenstand op 11-4 kwam. Janouk Landman wist nog tweemaal de korf te vinden, en Dione Jager wist nog een knappe afstander te scoren.

De derby eindigde in een mooie overwinning van 14-4 en dus is Leonidas C1 kampioen.

Voor Leonidas scoorden: Dione Jager (4x), Janouk Landman (4x), Manon Eijer (3x), Samantha van der Veen (1x) en Danique Slot (2x).