Leonidas boekt ruime overwinning

De C1000 de Jong-formatie reisde gisteren af naar het Groningse Stadskanaal voor de wedstrijd tegen Stadskanaal ’74. De wedstrijd pakte goed uit voor de Noordwoldigers.

De thuiswedstrijd tegen Stadskanaal '74 leverde de Leonidassers twee punten op. De Leonidassers waren er op gebrand om nu ook twee punten mee naar huis te nemen.

In het aanvalsvak startten Ricardo Augustijn, Frank Vermeeren, Mieke Zijlstra en Evelien Rink. René Zuil, Henry Bakker, Bea van der Wagen en Patty Vogelzang startten in het verdedigingsvak.

De eerste aanvallen leverden voor beide partijen geen treffers op. Na enkele minuten van stilte zette Ricardo Augustijn de 0-1 op het scorebord. Stadskanaal '74 zette enkele minuten later een gelijkspel op het scorebord, en wist niet veel later een voorsprong van 2-1 te behalen. Het zou ook de enige voorsprong van Stadskanaal '74 worden in deze wedstrijd.

Een door René Zuil benutte strafworp bracht de stand weer gelijk op 2-2. Na de vakwisseling was Ricardo Augustijn wederom trefzeker van afstand. Het verdedigingsvak moest enkele momenten later een treffer van afstand incasseren.

Goed samenspel in het aanvalsvak resulteerde in een doelpunt op naam van Patty Vogelzang na het uitvoeren van een ingestudeerd balletje. René Zuil bracht zijn ploeg op 3-5 voorsprong door te scoren van afstand.

Na de vakwisseling wist Stadskanaal '74 de korf van afstand te treffen. Enkele aanvallen later wist Ricardo Augustijn een punt te slepen uit een klein kansje onder de korf.

Stadskanaal '74 bleef Leonidas op de hielen zitten. Al snel was de 5-6 een feit; een heer van Stadskanaal '74 scoorde van afstand. René Zuil zorgde voor een marge van twee punten door wederom van afstand te scoren. Met nog enkele minuten te gaan voor de eerste helft, wist Stadskanaal '74 nog eenmaal de korf te vinden. Tussenstand: 6-7.

Het was zaak voor de Noordwoldigers om de goede strijd en het scoren in de tweede helft voort te zetten. Een uitstarter van Mieke Zijlstra resulteerde in een 6-8 voorsprong.

Nu was het weer de beurt aan het andere vak. Bea van der Wagen benutte een uitstarter onder de korf en zette Leonidas op een 6-9 voorsprong. Het verdedigingsvak moest kort daarna een afstander incasseren.

Een doorbraak van Mieke Zijlstra resulteerde in een strafworp. Ricardo Augustijn benutte deze kans. De stand op het scorebord veranderde in 7-10. De Leonidassers kregen nu de smaak te pakken; Augustijn scoorde nogmaals uit een uitstarter onder de korf.

Na de vakwisseling wist Henry Bakker een punt te slepen uit een doorbraak. Niet veel later kon Bakker nog een punt op zijn naam bijschrijven door een treffer van afstand. De stand kwam hiermee op 7-13, waarna een vakwisseling volgde.

Met nog ongeveer een kwartier op de klok, gaf Stadskanaal '74 de moed niet op. De tegenpartij wist tweemaal achter elkaar de korf te doorboren en de stand naar 9-13 te brengen.

Klaas van der Meer kwam in het veld voor René Zuil, en Silvia Augustijn kwam in het veld voor Patty Vogelzang. Klaas van der Meer wist al snel de korf te vinden, en scoorde van afstand de 9-14. Een balonderschepping door Henry Bakker in de volgende aanval, gaf Bakker de kans om de 9-15 van afstand binnen te halen.

Met nog enkele minuten te gaan, verdiende Mieke Zijlstra een strafworp na een actie onder de korf. Ricardo Augustijn rondde deze kans af, en zette daarmee de eindstand op 9-16.

De Leonidassers hebben aankomend weekeinde een vrij weekeinde. De volgende wedstrijd vindt plaats op zaterdag 25 mei om 19:00 uur in Noordwolde. Er zal dan gestreden worden tegen Lintjo uit Oldeberkoop.

Voor Leonidas scoorden: Ricardo Augustijn (6x), René Zuil (3x), Patty Vogelzang (1x), Mieke Zijlstra (1x), Bea van der Wagen (1x), Henry Bakker (3x) en Klaas van der Meer (1x).