Leonidas boekt overwinning op Veenwouden

Leonidas heeft gisteravond de thuiswedstrijd tegen Veenwouden met 11-8 gewonnen. De vorige ontmoeting eindigde in een 20-11 verlies voor de Noordwoldigers.

In de basis startten Ricardo Augustijn, Berry Duin, Bea van der Wagen en Evelien Rink in de aanval. In het andere vak startten René Zuil, Henry Bakker, Mieke Zijlstra en Lisa de Boer in de verdediging.

Met de goede start van vorige week nog in het achterhoofd, begonnen de groenwitten sterk aan de wedstrijd. In de eerste 10 minuten creëerde Leonidas genoeg kansen, maar had moeite met het vinden van de korf. Datzelfde gold voor de gasten uit Veenwouden. Pas in de 11e minuut zette Ricardo Augustijn zijn ploeg op voorsprong en was het eerste doelpunt een feit. Enkele minuten later werd er een strafworp toegekend aan Leonidas’ zijde en deze werd ook benut door Augustijn.

Het was nu zaak voor het andere vak om de voorsprong verder uit te bouwen. Een ingestudeerd balletje werd foutief afgestopt, en leverde de Noordwoldigers een strafworp op. René Zuil rondde deze kans goed af, en zette zo de 3-0 voorsprong op het scorebord.

Een aantal minuten later moest het verdedigingsvak toch een tegentreffer incasseren, waarna de volgende vakwisseling volgde. Stand: 3-1.

Het aanvalsvak wist wederom goede zaken te doen. Een strafworp werd benut door Ricardo Augustijn en leverde de groenwitten wederom een punt op. Vervolgens wist Veenwouden in de volgende aanval ook tot scoren te komen van afstand. Dit bracht de stand op 4-2.

René Zuil was trefzeker van afstand en tekende voor de 5-2. Hierna moest Leonidas een schot van afstand en een vrije bal incasseren. De voorsprong van de Noordwoldigers werd aardig verkleind, maar Ricardo Augustijn wist het gat te vergroten door van afstand te scoren, 6-4.

In de laatste minuut van de eerste helft wist Veenwouden nog eenmaal de korf te vinden. Met een klein voorsprongetje van 6-5 voor Leonidas gingen beide ploegen de rust in.

Trainer/coach Ferencz Deli benadrukte dat het zaak was om niet te verslappen, en het sterke spel van het begin van de wedstrijd te hervatten. De Leonidassers waren erop gebrand om de punten in huis te houden.

Na 5 minuten gespeeld te hebben, wist Henry Bakker te scoren uit een uitstarter onder de korf. De voorsprong werd vergroot naar 7-5.

Bijna 10 minuten was het vervolgens rustig aan beide zijden. Veenwouden kreeg halverwege de tweede helft een strafworp toegekend, en deze werd benut.

In het aanvalsvak wist Ricardo Augustijn vervolgens een punt te slepen uit een vrije bal. Dit bracht de stand op 8-6 in het voordeel van de Noordwoldigers.

De laatste 10 minuten van de wedstrijd braken aan. 10 minuten waarin nog van alles mogelijk was. Het was René Zuil die zijn ploeg op een knappe voorsprong van 10-6 wist te brengen. Zuil scoorde tweemaal achter elkaar uit uitstarters.

Veenwouden gaf de moed nog niet op. Een van de heren wist nog tweemal van afstand te scoren. Voor Veenwouden was dit niet genoeg. René Zuil deed er nog een schepje bovenop, en scoorde in de slotfase nog eenmaal uit een uitstarter. Hiermee werd de overwinning van 11-8 behaald en kon Leonidas 2 punten bijschrijven.

Aanstaande zaterdag speelt Leonidas uit tegen WIK ’34 in Damwoude.

Voor Leonidas scoorden: Ricardo Augustijn (5x), René Zuil (5x) en Henry Bakker (1x).