Leonidas beëindigd competitie met winst

Leonidas speelde afgelopen zondag de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie tegen Korwi. In deze wedstrijd waarin Leonidas de korf moeilijk wist te vinden, werd er toch nipt gewonnen met 9-8.

Voorafgaand aan de wedstrijd vond de officiële presentatie van de nieuwe Jumbo de Jong-outfit plaats.

Nadat de foto’s werden gemaakt en Hasker de Jong bloemen en een attentie in ontvangst had genomen, werd er begonnen aan de wedstrijd.

De Noordwoldigers begonnen met een iets gewijzigde opstelling: René Zuil, Robin Dekker, Mariska van der Schoot en Sandra Baer in de aanval. In de verdediging: Henry Bakker, Rick Vogelzang, Joyce Bakker en Hester Dekker.

Leonidas begon sterk aan de wedstrijd. René Zuil wist binnen enkele momenten de korf van afstand te treffen, en niet veel later verzilverde Zuil een strafworp.

Na de eerste vakwisseling sleepte Rick Vogelzang een punt uit een vrije bal, waarna Korwi de eerste treffer van de middag wist te maken uit een doorbraak. Niet veel later volgde ook een tweede treffer en werd de stand 3-2.

Sandra Baer vergrootte de marge door van afstand te scoren. Inmiddels was Ricardo Augustijn in het veld gekomen voor Robin Dekker.

Terwijl de laatste fase van de eerste helft aanbrak, wisten de gasten de korf nog tweemaal van afstand te treffen. Met een magere 4-4 tussenstand werd er gepauzeerd.

Na de pauze kwam Anke Slot in het veld voor Joyce Bakker. Korwi kwam goed uit de startblokken. Twee treffers van afstand leverden de gasten een 4-6 voorsprong op.

Na de vakwisseling die volgde, wist Henry Bakker van afstand te scoren na een onderschepping en lange bal vanuit het verdedigingsvak (filmpje onderaan dit nieuwsbericht).

De Leonidassers hadden in de tweede helft moeite met scoren; veel ballen die net weer uit de korf “wipten”. Terwijl de kansen er wel waren.

Nadat Korwi 5-7 op het scorebord had gezet, braken de laatste tien minuten van de wedstrijd aan. Het was zaak voor de groenwitten om nog een tandje bij te zetten.

Goed werk in het aanvalsvak zorgde ervoor dat Mariska van der Schoot een punt kon slepen uit een klein kansje onder de korf. Daarna maakte Korwi een treffer van afstand: 6-8.

Dankzij afstandschoten van Rick Vogelzang en Anke Slot kwamen de Leonidassers weer terug in de wedstrijd: 8-8.

Met nog een kleine twee minuten te spelen, wisten beide ploegen kansen te creëren. Het geluk was aan Leonidas’ zijde; Rene Zuil zette met een afstandschot 9-8 op het scorebord en besloot daarmee de einduitslag.

Voor Leonidas scoorden: René Zuil (3x), Rick Vogelzang (2x), Henry Bakker (1x), Mariska van der Schoot (1x), Sandra Baer (1x) en Anke Slot (1x).

{youtube}sobbLhLrR4Q{/youtube}