Leonidas B1 kampioen

Het B1-team speelde vanavond in Drachtstercompagnie tegen TFS B1. Hoewel er werd verloren met 6-2, zijn de Leonidassers toch (gedeeld) kampioen geworden.

De Leonidassers begonnen met Lianne Ballast, Jarno Jonkers, Marijn van der Meer en Geke Niemann in het aanvalsvak. Jannick Akkermans, Ferry Grasmeijer, Doreen de Vries en Evelyn Knol begonnen in het verdedigingsvak.

Om 19:00 uur begon de wedstrijd. Na enkele aanvallen mocht TFS een strafworp nemen na een overtreding van de Leonidassers. De strafworp werd gescoord, en er kwam 1-0 op het scorebord te staan.

De Noordwoldigers kwamen moeilijk op gang. Onnodig balverlies, het fysieke spel van de tegenpartij en dubieuze beslissingen van de scheidsrechter zorgden er mede voor dat TFS wederom tot scoren kon komen. Uit een doorbraak werd de 2-0 voorsprong gesleept.

Een goed opgezette actie in het aanvalsvak van de Leonidassers zorgde ervoor dat Doreen de Vries uit een doorbraak kon scoren. Met een tussenstand van 2-1 gingen de ploegen de kleedkamers in.

In de tweede helft moesten de Leonidassers al snel een afstandschot incasseren. Een onterecht weggeven strafworp zorgde ervoor dat TFS op een 4-1 voorsprong kon komen.

De Leonidassers kregen geen grip op de wedstrijd. De ploeg uit Drachtstercompagnie profiteerde hiervan, en wist de 5-1 binnen te slepen uit een doorbraak.

De laatste tien minuten van de wedstrijd braken aan. Ferry Grasmeijer wist met een doorbraak 5-2 op het scorebord te zetten.

TFS was nog eenmaal trefzeker van afstand, en bepaalde de einduitslag op 6-2.

De Leonidassers hebben een goede competitie gespeeld, en een knappe prestatie behaald. Over een aantal weken gaat de zaalcompetitie van start. Leonidas B1, succes in de komende competitie!