Leonidas 2 wint ook inhaalduel in Emmen

Binnen vijf dagen heeft Leonidas ook de tweede zege van het seizoen behaald. De inhaalwedstrijd tegen EKC 2000 3 in Emmen eindigde donderdagavond in een verdiende 11-13 overwinning.

Door de zege is Leonidas 2 nu gestegen naar de derde plaats.

Leonidas ging in de vernieuwde sporthal in de wijk Emmerhout voortvarend uit de startblokken en nam al snel een 1-4 voorsprong. Johan Talman en Anke Slot tekenden voor ieder twee treffers. Johan Talman was in de eerste helft met vier treffers toch al lekker op dreef.

EKC 2000 kende daarna een sterke fase en kwam terug tot 4-4. Maar dankzij treffers van Johan Talman (klein kansje) en Evelien Rink (inloopbal) werd weer een gaatje geslagen naar 4-6. Via 5-6 en 5-7 (strafworp Simon Siedsma na actie Anke Slot) leek Johan Talman voor een 5-8 ruststand te zorgen. Maar in de slotseconde werd het uit een strafworp toch nog 6-8.

Robin Dekker maakte vervolgens plaats voor Henry Bakker. In het begin van de tweede helft toonde EKC 2000 opnieuw karakter door via twee afstandstreffers direct het gat te dichten: 8-8. Maar ook nu wist de ploeg uit Emmen niet op voorsprong te komen.

Leonidas speelde rond het midden van de tweede helft EKC 2000 even zoek en scoorde vijf treffers op rij: twee afstanders van Lourens Looijenga en kleine kansjes van Evelien Rink, Sandra Baer en Anke Slot. Tussenstand 8-13. Patty Vogelzang verving Sandra Baer om de verdediging te versterken.

De wedstrijd leek gespeeld, al zette EKC 2000 zette toch nog een keer aan, maar het ontbrak aan tijd om Leonidas alsnog te verrassen.

De Emmenaren kwamen nog terug tot 11-13 en misten ook nog een strafworp, maar dat deed Leonidas in de slotminuut ook.

Zaterdag reist Leonidas 2 naar Stadskanaal, van welke ploeg (Stadskanaal 1) de thuiswedstrijd met 12-13 werd verloren. Dus ook daar zouden kansen kunnen liggen voor de derde zege in acht dagen.