• Korfbal Totaal
  • SponsorKliks
  • Word lid!
  • Wij maken Leonidas nog groener!

Leonidas 2 na rust onderuit in Stadskanaal

Na twee zeges in zes dagen is Leonidas 2 tegen Stadskanaal '74 1 tegen een 16-12 nederlaag aangelopen. Daar zag het halverwege de wedstrijd nog niet naar uit, want toen leidde Leonidas nog met 4-5.

In de tweede helft wist Stadskanaal '74 vooral door een invaller van afstand wel raak te schieten.

De eerste helft was sprake van een gelijkopgaande strijd tot aan 4-4, waarbij Robin Dekker tweemaal scoorde. Ook Anja Kallenkoot scoorde tweemaal, omdat ze twee meter van de korf vrij kwam bij een overname op doorbraken van Anke Slot.

Johan Talman bepaalde de ruststand op 4-5. In de pauze werd er flink gewisseld en dat pakte vooral voor Stadskanaal '74 goed uit.

Er kwam een schutter bij, die tegenover collega-invaller Lourens Looijenga (voor Jacob Vermeeren) goed was voor vier afstandsschoten en een strafworp. Stadskanaal '74 boog de 4-5 achterstand snel om tot een 7-5 voorsprong.

Het tweede aanvalsvak kwam ineens veel korter voor de korf, en wist mede daardoor alleen via invaller Ricardo Augustijn (voor Robin Dekker) tweemaal te scoren. Ook Daniëlle Deli en Evelien Rink werden nog ingebracht. Op de stand van 13-10 werd het toch nog even spannend: 13-12.

Maar in de slotfase gaf Stadskanaal '74 nog even gas bij: 16-12. Bovendien maakte het gebruik van de vreemde spelregel dat iemand die gewisseld wordt, vervolgens in het andere (aanvals)vak weer kan invallen. Doelpunten Leonidas: Simon Siedsma (3x), Ricardo Augustijn (2x), Anja Kalkenkoot (2x), Anke Slot (2x), Robin Dekker (2x) en Johan Talman (1x).