Leonidas 2 laat in slotminuut punt lopen

Leonidas 2 is er opnieuw net niet in geslaagd de overwinning te pakken. Tegen het eerste team van Stadskanaal '74 werd gisteravond op de stand van 12-12 in de laatste minuut alsnog verloren met 12-13.

De wedstrijd tegen Stadskanaal was duidelijk van een hoger niveau dan een week eerder in Hoogeveen. Het begin was ook spectaculair; na vijf minuten spelen was het al 3-3, met Noordwoldiger doelpunten van Anke Slot, Lourens Looijenga en Jacob Vermeeren.

Jacob zorgde ook voor de 4-3 en door afstandstreffers van Johan Talman en Lourens Looijenga nam Leonidas zelfs een 6-4 voorsprong. Anke Slot uit Boijl liep haar tegenstandster steeds vrij eenvoudig voorbij, maar dat werd door Stadskanaal via overnames meestal goed opgelost.

Op dat moment viel de sterk spelende Jacob Vermeeren met een liesblessure uit. Het was niet het enige blessureleed. Ook Simon Siedsman verstapte zich. Dat alles kwam het aanvankelijk toch prima spel van Leonidas niet ten goede. En mede daardoor stond Stadskanaal bij de pauze met 6-7 voor.

Met Rick Vogelzang voor Simon Siedsma kreeg het tweede aanvalsvak in de tweede helft wel een extra aanvallende impuls. Hij maakte met twee treffers een 6-8 achterstand ongedaan.

In de fase daarna was Leonidas duidelijk niet gelukkig met beslissingen van de scheidsrechter, die Leonidas strafworpen onthield (al miste Johan Talman er ook nog eentje) en aan de andere kant een wel heel letterlijke inloopbal goedkeurde.

Leonidas liet zich mede daardoor van de wijs brengen, begon ook geforceerd aan te vallen zonder een goeie kans uit te spelen. Stadskanaal profiteerde daarvan en liep uit naar een beslissend lijkende 8-12 voorsprong. Maar net als een week eerder toonde Leonidas 2 veerkracht. Werd tegen Thrianta een 6-2 achterstand ongedaan gemaakt, dat kunststukje werd tegen Stadskanaal herhaald.

Door afstandstreffers van Lourens Looijenga (2x), Henry Bakker (doorbraak) en Rick Vogelzang stond het toch ineens weer 12-12.

Met nog 43 seconden te spelen kwam Kim Stuiver in de verdediging zo hard terecht op de grond, dat later in de nacht bij controle in het ziekenhuis bleek dat ze een scheurtje in haar heel dikke pols had. Ze loopt nu een week in groen gips.

Direct na de spelhervatting en de noodzakelijke extra wissel stond het verdedigend nog niet goed bij Leonidas en daar maakte een dame van Stadskanaal gebruik van: 12-13. Het was de tweede Groningse zege, na de 16-11 winst van een week eerder op SCO 6.

Komend weekeinde is Leonidas 2 vrij. Een week later staat op zaterdagavond 29 november de uitwedstrijd tegen het derde team van EKC 2000 in Emmen op het programma.

Voor Leonidas scoorden: Lourens Looijenga (4x), Rick Vogelzang (3x), Jacob Vermeeren (2x), Henry Bakker, Anke Slot en Johan Talman.