Leonidas 2 bakt er weinig van

Het tweede team, dat toch een serie aardige wedstrijden achter de rug had, liet het zaterdagavond tegen EKC 2000 3 uit Emmen lelijk afweten.

Werd op 15 januari in Emmen in een mooie wedstrijd nog met 11-13 gewonnen, nu liet Leonidas het aanvallend tegen de ook niet imponerende tegenstander volledig afweten: eindstand 5-9.

De afwezigheid van Anke Slot (griep) en Johan Talman beroofde Leonidas van enkele dringend noodzakelijke aanvallende impulsen. Maar dat kan nooit het excuus zijn voor de schaarse productie van zaterdag.

De eerste helft was een gelijk opgaande strijd, waarbij EKC 2000 vanaf de 1-1 wel steeds een kleine voorsprong had. De rustststand was 3-4. Voor Leonidas scoorden Simon Siedsma, Lourens Looijenga en Rick Vogelzang allemaal van afstand.

In het eerste deel van de tweede helft bouwde EKC 2000 de voorsprong uit naar 4-7, met opnieuw een afstander van Simon Siedsma namens de "Meeuwsen Ten Hoopen-equipe".

De ploegen ontliepen er kaar eigenlijk niets, maar de schoten van Leonidas vielen gewoon niet deze frustrerende avond. Het was allemaal vooral net niet, in een wedstrijd die normaal gesproken gewonnen had kunnen worden en misschien wel moeten worden.

Vooral het tweede aanvalsvak zorgde er voor dat er lange periodes amper van vak werd gewisseld. Daarmee werd het eerste aanvalsvak de kans ontnomen de bakens te verzetten. Leonidas kwam via een kansje onder de korf van Rick Vogelzang nog terug tot 5-7.

In de slotfase scoorde EKC 2000 nog tweemaal. Zaterdagavond speelt Leonidas 2 om 20:00 uur in Wolvega tegen SCO 6.