Leonidas 1 geeft DES 2 geen kans

De korfballers van Leonidas boekten gisteravond een ruime 21-7 overwinning op DES 2 uit Norg.

De groenwitten verdienden vorige week het eerste punt in Beilen, na een gelijkspel tegen Vitesse 2. Na een matige eerste helft, kwam de ploeg pas goed op gang in de tweede helft. Het was zaak om die stijgende lijn vast te houden.

Leonidas begon met Rick Vogelzang, Jarno Jonkers, Patty Vogelzang en Meta Stoelwinder in de aanval. Henry Bakker, Ferri Grasmeijer, Evelyn Knol en Anna Hoogenkamp begonnen in de verdediging.

Om 20:00 uur startte de wedstrijd. Al vrij snel werd een overtreding van DES bestraft met een vrije bal. De ingestudeerde variant leverde Leonidas een punt op, nadat Rick Vogelzang deze wist te verzilveren. Een afstander van Vogelzang bracht de ploeg daarna op een 2-0 voorsprong.

Na de vakwisseling was het direct raak voor de gasten uit Norg. Van afstand wist de ploeg de korf te treffen. Dankzij een treffer van aanvoerder Henry Bakker hielden de Leonidassers twee punten voorsprong: 3-1.

Leonidas speelde een goed spel. De bal werd goed rondgespeeld, de communicatie was duidelijk en er werden kansen gecreëerd. Rick Vogelzang benutte een vrije bal, en niet veel later een fraaie afstander. De ploeg kwam hiermee op een 5-1 voorsprong. DES maakte hierna haar tweede treffer.

De Noordwoldigers namen vervolgens weer het initiatief. Ferri Grasmeijer was zijn tegenstander te snel af, en scoorde uit een doorbraak. Rick Vogelzang en Jarno Jonkers tilden de voorsprong naar 8-2. Beide heren scoorden van afstand.

DES had niet veel in te brengen tegen Leonidas. De ploeg wist wel van afstand de 8-3 te maken, maar daarna liep Leonidas uit naar een 11-3 voorsprong; Ferri Grasmeijer en Jarno Jonkers scoorden beiden uit een doorbraak. Jonkers wist daarna ook de korf van afstand nog een keer te treffen.

De Norgers hadden hun kruit nog niet verschoten, en wisten (wederom van afstand) een treffer te maken. Het deed de Leonidassers niet veel. De ploeg hield het hoofd erbij, en via Henry Bakker werd het 12-4.

In de laatste minuten van de eerste helft wist Meta Stoelwinder van afstand de korf te raken, en vervolgens scoorde Stoelwinder nog uit een klein kansje onder de korf. Er werd met een riante 14-4 voorsprong gepauzeerd.

Coach Piet Nieuwenhuizen benadrukte in de rust om dit spel vast te houden. En dat geschiedde dan ook in de tweede helft. Zowel aanvallend als verdedigend speelden de Leonidassers een goed spel. Toch was het DES die als eerste in de tweede helft wist te scoren.

Het was nu weer de beurt aan Leonidas. Via Henry Bakker werd het 15-5, waarna Jarno Jonkers tweemaal trefzeker was en zijn ploeg op een 17-5 voorsprong wist te zetten. Twee treffers van DES zetten een 17-7 stand op het scorebord.

Leonidas hield het hoofd koel. Er werden veel ballen onderschept. Rick Vogelzang doorboorde van afstand de korf, waarna Jarno Jonkers dit voorbeeld volgde: 19-7.

De laatste fase van de wedstrijd brak aan. Anna Hoogenkamp wist een kans van afstand te benutten: 20-7. In de laatste minuten creëerden de dames Evelyn Knol en Anna Hoogenkamp een mooie kans, die na een overtreding van DES werd bestraft met een strafworp. Hoogenkamp nam vol overtuiging deze strafworp, en zette hiermee een eindstand van 21-7 op het scorebord.

Leonidas zit op de goede weg. Het gelijkspel van vorige week en deze overwinning zijn een mooie opsteker voor het jonge team. Het is zaak dat de ploeg deze stijgende lijn vasthoudt, en ook in de twee laatste wedstrijden nog puntjes weet mee te pakken.

Doelpunten Leonidas: Rick Vogelzang (6x), Jarno Jonkers (6x), Henry Bakker (3x), Ferri Grasmeijer (2x), Meta Stoelwinder (2x) en Anna Hoogenkamp (2x).