Leergeld Weststellingwerf

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Leergeld Weststellingwerf wil kinderen mee laten doen.

In Nederland leven ten minste 400.000 kinderen onder de armoedegrens. Helaas is dat een structureel gegeven. Anders dan in ontwikkelingslanden, maar in verhouding even schrijnend en bovendien om de hoek.

Schoolgaande kinderen (in de greep van de armoede) kunnen niet of weinig met andere kinderen meedoen. Niet met schoolkamp/week, niet met excursie, geen sportclub of kunstzinnige vorming. Ook schoolmaterialen en aan het begin van het jaar alle boeken hebben, wordt steeds vaker een probleem.

Meedoen met onze sportvereniging vergroot de horizon van kinderen; zij maken sociale contacten, leren teamgeest, zich handhaven in een groep, leren winnen en verliezen. Als kinderen dit soort dingen niet leren maar worden buitengesloten, komen niet alleen zij ernstig tekort maar zal de maatschappij daar later duur "leergeld" voor betalen.

Leergeld Weststellingwerf wil dus dat kinderen mee kunnen met excursies of schoolreizen, kunnen deelnemen aan sport of muziekles krijgen. Leergeld helpt met sportschoenen, contributie, een (tweedehands) fiets of een computer als daar geen geld voor is. Allemaal gewone dingen, waardoor kinderen zich kunnen ontplooien, ontwikkelen en meetellen.

In overleg komt Leergeld Weststellingwerf bij u thuis en bespreekt samen met u de wensen van uw kind. Voor kinderen van 4 tot 18 jaar die in minder draagkrachtige gezinnen opgroeien betaalt Leergeld bijvoorbeeld de contributie van onze sportclub Leonidas, muziekles of het schoolreisje.

Leergeld Weststellingwerf betaalt rechtstreeks aan de winkelier of vereniging. Voor Leonidas en andere sportclubs is het doel vooral dat kinderen niet letterlijk aan de zijlijn blijven staan.

De minder draagkrachtige gezinnen kunnen zowel gezinnen zijn die een uitkering ontvangen als gezinnen met een laag inkomen uit arbeid. Voor de inkomensgrens in uw situatie kunt u contact opnemen met Leergeld Weststellingwerf.

Neem voor informatie of aanvragen contact op met Leergeld Weststellingwerf via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar Leergeld Weststellingwerf via telefoonnummer 0623745440, bereikbaar op dinsdag en donderdag van 10:00 uur tot 13:00 uur.