Ledengroei Leonidas

Het aantal leden van korfbalvereniging Leonidas blijft groeien. Drie jaar geleden werd gevierd dat het aantal 100 was bereikt. Een jaar geleden lag dat aantal al rond 120. Per 1 januari is zelfs de grens van 130 gepasseerd.

De club telde bij de start van het nieuwe jaar 131 leden. Voor een deel is het succes te verklaren door de oprichting van een extra seniorenteam, dat met "herintredende korfballers" alleen in de zaal speelt.

Tegenover de 34 seniorenleden staat een grote groep van 57 jeugdleden. De jongste groep, de Kangoeroes, is tijdens dit seizoen wederom fors gegroeid naar nu al 28 kinderen. Vorig jaar waren dat er ook ruim 30. De Kangoeroeclub is daarmee een enorm succes. Leonidas telt 12 niet spelende leden.

Het bestuur van Leonidas heeft in een meerjarig beleidsplan staan dat de club moet doorgroeien naar 150 leden. Leonidas levert daarmee ook een bijdrage aan de doelstelling van de korfbalbond. De KNKV verwacht van alle verenigingen dat ze tussen 2012 en 2016 met een kwart groeien, zodat de bond er 30.000 leden bij krijgt. Nu telt de bond 90.544 leden, dat moeten over een half jaar 95.500 zijn. Om korfbal naar Olympisch Niveau te krijgen is het streven van de bond om in 2020 uit te komen op 150.000 leden.