Kunstgrasveld Leonidas klaar voor gebruik

In precies zes weken is het Leonidas deze zomer gelukt een kunstgrasveld aan te leggen op de clubaccommodatie aan de Elsweg in Noordwolde.

Nadat vanaf maandag 19 juni in drie weken tijd door hoofdaannemer Sweco het veld was gerealiseerd, moesten daarna nog een flink aantal zaken rond het veld afgerond worden.

Zo heeft Tolman Hekwerken uit Noordwolde een leunhek rond het veld geplaatst, heeft Erma Sport de buizen voor de korfbalpalen geplaatst, is de boswal weer hersteld en is tuinbedrijf Rino Bosma uit Vinkega diverse dagen bezig geweest met het straatwerk, daarbij geholpen door vrijwilligers van de club.

Vooral het hoogteverschil op het terrein leverde rond het terras wat problemen op met de afwatering. Het nieuwe veld ligt kaarsrecht, maar het oude veld liep af. Daardoor ligt het terras ineens veel lager ten opzichte van het nieuwe veld. Daarom is alsnog in samenwerking met ITN een terrasgoot geplaatst en een eerder door Sweco midden op het terras geplaatste rioolput weer verwijderd. Dat was dus een financiële tegenvaller.

Maar bij zo’n groot project van rond de 80.000 euro heb je altijd mee- en tegenvallers. Het is daarom nog even afwachten of er nog financiële ruimte is om twee dug-outs te plaatsen. Verder zijn de eerste reclameborden opgehangen. Wilt u ook een bord? Neem dat contact op met penningmeester Hannes de Vries: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tijdens die laatste werkzaamheden kwam de keuringsdienst Kiwas-ISA maandag het veld testen. Zo werd een proef gedaan met het stuiten van een bal. Het veld is nu officieel goedgekeurd.

Leonidas wil het veld in het eerste weekeinde van september officieel openen. Dan wordt ook op zaterdag het jeugdtoernooi gehouden, waarvoor zich inmiddels 83 teams hebben aangemeld. Het bestuur wil iedereen bedanken, die op wat voor wijze dan ook de afgelopen zomer een bijdrage heeft geleverd aan dit project.

Alle foto's van de aanleg zijn te vinden in het fotoarchief.

"Het resultaat is indrukwekkend, iets om als relatief kleine club trots op te zijn."​