Kunstgrasveld bij Leonidas

Bij het bestuur van KV Leonidas leeft nadrukkelijk de wens om ooit een kunstgrasveld aan te leggen. Bij de afronding van de privatisering is daartoe ook een voorstel ingediend bij de gemeente.

Die schoof vervolgens het plan op de lange baan of ergens in een grote kast.

Groot was dan ook de verbazing toen de afgelopen week ongezien ineens grote rollen met kunstgras werden bezorgd op de parkeerplaats van Leonidas.

Het betrof kunstgras dat al kant en klaar met zand is ingestrooid, dus dat zit er direct al bij. Vreemd waren wel de oranje lijnen, die meer passen bij een tennisveld. Het was - na nader onderzoek - ook duidelijk een gebruikt veld. Maar niet van onze overbuurman LTCN.

De vraag is dus welke tennisclub een kunstgrasveld heeft gerenoveerd en het oude, bestaande uit vijf zware rollen, behoorlijk asociaal en goedkoop gedumpt heeft op de gemeentelijke parkeerplaats bij de korfbalclub. Leonidas heeft de gemeente laten weten dat wij geen gebruik willen maken van deze buitenkans, met de vraag of ze het willen weghalen.