Krappe winst voor Leonidas D1

Het D1-team van Leonidas verdiende afgelopen weekeinde wederom twee punten. Een spannend duel tegen SIOS D1 eindigde in een 6-5 overwinning.

Leonidas D1 kon afgelopen zaterdagochend de borst natmaken voor het duel tegen SIOS D1 uiit Wolvega.

Het was al snel duidelijk dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. De ploeg uit Wolvega verdedigde uitstekend, en wist goede aanvallen op te zetten. Het was dan ook SIOS die op een 0-1 voorsprong wist te komen.

Goede acties in het aanvalsvak van Leonidas leverden een strafworp op die door Marleine Ballast werd verzilverd: 1-1. Niet veel later wist Justin Zuil een punt te slepen uit een klein kansje achter de korf.

De spelers van SIOS lieten de Leonidassers niet lang op voorsprong staan. Enkele ogenblikken later maakten zij de gelijkmaker.

Het was Benjamin Boon die zijn ploeg op een 3-2 voorsprong bracht. Maar ook deze was van korte duur; SIOS scoorde in de laatste fase van de eerste helft de 3-3.

Met een gelijke tussenstand waren de kansen weer goed verdeeld. Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd, dus het was zaak voor de Leonidaasers om in de tweede helft een extra tandje bij te zetten.

Het D1-team van Leonidas begon dan ook sterk aan de tweede helft. Ynna Mellema sleepte een punt uit een doorbraak, waarna Marvin Bakker met een fraaie afstander 5-3 op het scorebord wist te zetten.

Toch kwam SIOS weer terug in de wedstrijd, doordat het eerst de 5-4 wist te maken en daarna de 5-5. Overigens werd even daarvoor nog een strafworp gemist door SIOS.

Terwijl er niet zoveel tijd meer op de klok stond, was het belangrijk om in de laatste fase van de wedstrijd de verdediging goed neer te zetten.

In het aanvalsvak van Leonidas wist Benjamin Boon te scoren na een inloper: 6-5.

De laatste minuten waren nog erg spannend. Zowel SIOS als Leonidas kregen nog enkele mooie kansen, maar na vijfentwintig minuten gespeeld te hebben, klonk het eindsignaal van de wedstrijd.

Leonidas D1 heeft nu zes punten uit drie wedstrijden, en bestrijkt daarmee de eerste plaats in de poule. Aanstaande zaterdag staat de (uit)wedstrijd tegen ZKC '19 op het programma, wat waarschijnlijk ook geen gemakkelijke tegenstander zal zijn.