Krap verlies voor midweekteam

Het midweekteam speelde afgelopen donderdagavond in Rottevalle tegen Wêz Handich/DOW MW1. De Leonidassers wisten van een 4-1 achterstand terug te komen op 6-5 en grepen net naast de punten.

Even na 20:00 uur werd er gestart aan de wedstrijd. Er werd begonnen met Wolter Benthem, Tom Vogelzang, Daniëlle Deli en Anja Kallenkoot in het aanvalsvak. Daar tegenover begonnen Jan ten Hof, Simon Siedsma, Silvia Wolbers en Astrid Augustijn in de verdediging.

Op het kunstgrasveld wist Wêz Handich/DOW als eerste de korf te doorboren en op een 1-0 voorsprong te komen. Daarna volgde een lange fase waarin beide ploegen niet tot scoren wisten te komen.

Evelien Rink kwam in het veld voor Anja Kallenkoot. Kallenkoot probeerde de bal binnen te houden en raakte hierbij ten val op het kunstgrasveld. Een pijnlijke knie was het gevolg.

Een paar aanvallen later wist Evelien Rink de stand gelijk te treffen na een schot van afstand. Vanaf dit moment kreeg Wêz Handich/DOW het op de heupen, en scoorde driemaal op rij.

Na 25 minuten gespeeld te hebben, gaf de scheidsrechter het signaal voor het einde van de eerste helft. Het wekte de verbazing van de Leonidassers, omdat er normaal gesproken 35 minuten wordt gespeeld. Desalniettemin werd er met een 4-1 tussenstand gepauzeerd.

Eenmaal weer op het veld werd er begonnen aan de tweede helft. Jelle Grasmeijer kwam in het veld voor Tom Vogelzang en Ferri Grasmeijer voor Jan ten Hof. Anja Kallenkoot nam de plaats van Astrid Augustijn in.

Wêz Handich/DOW wist de voorsprong met twee treffers te vergroten naar 6-1. Vlak daarna wist Ferri Grasmeijer met een fraaie inloper 6-2 op het scorebord te zetten.

Na de vakwisseling die volgde, sleepte Evelien Rink een punt uit een inloper. Niet veel later wist Rink ook nog een punt uit een klein kansje onder de korf te slepen: 6-4.

Terwijl de wedstrijd zijn einde naderde, wist Ferri Grasmeijer de laatste treffer van de avond te maken. Met een 6-5 eindstand werd de wedstrijd tot een einde gebracht.

Leonidas MW1 speelt aanstaande woensdag om 20:00 uur uit tegen Harich MW1.