Krap verlies Leonidas

Voor Leonidas begon het nieuwe veldseizoen met een krap verlies tegen LDODK 5. Op de nieuwe kunstgrasvelden in Gorredijk verloren de Noordwoldigers met 14-12.

Voor het eerst sinds jaren heeft het eerste team weer aanwas vanuit de jeugd. Evelyn Knol, Doreen de Vries en Jarno Jonkers versterken Leonidas 1 met ingang van dit seizoen. Ook is de club blij met de komst van Piet Nieuwenhuizen als coach. Nieuwenhuizen zal in ieder geval dit deel van de veldcompetitie de coach-taken op zich nemen.

De wedstrijd begon met Henry Bakker, Jarno Jonkers, Anna Hoogenkamp en Evelyn Knol in de aanval. In de verdediging begonnen Rick Vogelzang, Robin Dekker, Doreen de Vries en Meta Stoelwinder.

Het duurde enkele aanvallen, voordat LDODK als eerste wist te scoren. Via een klein kansje maakte de ploeg de 1-0. Een afstander van aanvoerder Henry Bakker bracht de stand weer op gelijke hoogte, waarna de eerste vakwisseling volgde.

Via een treffer van Robin Dekker wisten de groenwitten op een 1-2 voorsprong te komen, maar de Gorredijkers gaven hier direct weer antwoord op. Vervolgens liep de ploeg uit Gorredijk uit naar een 5-2 voorsprong. Meta Stoelwinder was haar dame te snel af, en scoorde uit een doorbraak de 5-3.

LDODK liet Leonidas niet dichterbij komen; de ploeg maakte van afstand de 6-3. Van afstand verkleinde Evelyn Knol de achterstand naar 6-4, en via Robin Dekker werd het 6-5.

In de eindfase van de eerste helft wist LDODK nog tweemaal te scoren, uit een afstander en een strafworp. Zo werd er met een 8-5 tussenstand gepauzeerd.

Na de koppen even goed bij elkaar gestoken te hebben in de pauze, begon Leonidas met frisse moed aan de tweede helft. De eerste aanval van Leonidas leverde gelijk een doelpunt op; van afstand was Henry Bakker trefzeker.

Leonidas moest vervolgens een tegentreffer incasseren, waarna Robin Dekker via een afstander 9-7 op het scorebord wist te zetten. LDODK maakte er 10-7 van.

Anna Hoogenkamp wist een klein kansje onder de korf te benutten, nadat haar tegenstander haar uit het oog was verloren: 10-8. Na het wisselen van de vakken maakte Meta Stoelwinder de 10-9.

LDODK wist verder afstand te nemen. Evelyn Knol scoorde haar tweede doelpunt van de wedstrijd, wat de tussenstand op 14-10 bracht.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd, wist Leonidas weer knap terug te komen. Van afstand maakte Henry Bakker de 14-11, en dankzij een overtreding van LDODK mocht Anna Hoogenkamp een strafworp nemen. Hoogenkamp wist daaruit te scoren.

Maar met twee doelpunten achterstand en nog slechts enkele minuten te spelen, was de kans op een overwinning of minimaal gelijkspel wel erg klein. Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren, en zo won LDODK de wedstrijd met 14-12.

Aanstaande zondag speelt Leonidas thuis tegen Koru 2. De wedstrijd begint om 14:30 uur in Noordwolde.

Voor Leonidas scoorden: Henry Bakker (3x), Evelyn Knol (2x), Anna Hoogenkamp (2x), Robin Dekker (3x) en Meta Stoelwinder (2x).