Korfballers Leonidas verliezen nipt

Leonidas verloor afgelopen weekeinde de tweede competitiewedstrijd. Ditmaal werd er in Uffelte gespeeld tegen Koru 2. Er werd verloren met 13-12.

De groenwitten begonnen met Rick Vogelzang, Ferri Grasmeijer, Patty Vogelzang en Mariska van der Schoot in de aanval. In de verdediging: Henry Bakker, Frank Vermeeren, Kim Stuiver en Meta Stoelwinder.

Leonidas begon sterk aan de wedstrijd en pakte vrij snel de voorsprong. Rick Vogelzang was tweemaal trefzeker van afstand en bezorgde de 0-2 voorsprong.

Na de eerste vakwisseling had het volgende aanvalsvak juist moeite met het vinden van de korf. Terwijl de verdediging van Leonidas vrij lang wist te voorkomen dat Koru zou scoren, viel er op een gegeven moment niet aan te ontkomen; Koru maakte de 2-2 gelijkmaker.

Daarna nam Koru het initiatief. De ploeg kwam even langs zij, maar via een treffer van Mariska van der Schoot werd het weer gelijk: 3-3.

Wederom pakte Koru een voorsprong van één punt, maar die werd ongedaan gemaakt door Henry Bakker, die van afstand scoorde. In het laatste deel van de eerste helft wisten de Leonidassers niet meer te scoren. Koru liep uit naar een 6-4 voorsprong.

Na de pauze kwam Hester Dekker in het veld voor Kim Stuiver.

Hester Dekker wist vrij snel via een mooie kans tot scoren te komen. In de aanval hierna trok Henry Bakker de stand gelijk na een treffer van afstand.

Koru wist vervolgens weer een gat van twee punten te maken, maar Meta Stoelwinder was tweemaal trefzeker: 8-8.

De ploeg uit Uffelte gaf zich niet gemakkelijk gewonnen; wederom liep de ploeg met twee punten uit naar 10-8. Via doelpunten van Hester Dekker en Meta Stoelwinder werd het weer gelijk: 10-10.

Het andere aanvalsvak van Leonidas had in de tweede helft moeite met het vinden van de korf. Dubieuze beslissingen van de scheidsrechter hielpen in de eindfase van de wedstrijd ook niet mee.

Via een niet verdiende vrije bal maakte Koru de 11-10, en een keurig verdedigde afstander werd toch goedgekeurd. Vervolgens maakte Koru haar dertiende treffer van de wedstrijd.

Via Rick Vogelzang werd het 13-11 waarna de laatste vakwisseling volgde. Leonidas bleef strijden voor minimaal de gelijkmaker, aangezien er niet genoeg speeltijd meer over was. Frank Vermeeren wist via een fraaie doorbraak de 13-12 te scoren.

In de laatste minuut misten de Leonidassers nog een opgelegde kans. Na goed vangwerk onder de korf konden de groenwitten nog tweemaal een poging wagen. Helaas werd er niet meer gescoord, en verloor Leonidas de wedstrijd met 13-12.

Voor Leonidas scoorden: Rick Vogelzang (3x), Mariska van der Schoot (1x), Henry Bakker (2x), Hester Dekker (2x), Meta Stoelwinder (3x) en Frank Vermeeren (1x).