Korfballers Leonidas dichtbij eerste punten

Leonidas ontving gisteren KIA uit Koekange. Na een eerste helft met weinig doelpunten, kwamen de Leonidassers sterk terug in de tweede helft. Helaas kwamen de groenwitten net tekort: 13-14.

De Noordwoldigers begonnen met Rick Vogelzang, Lourens Looijenga, Anna Hoogenkamp en Mariska van der Schoot in de aanval. In de verdediging werd er gestart met Henry Bakker, René Zuil, Hester Dekker en Geke Niemann.

Om 14:30 uur werd er gestart met de wedstrijd. Beide ploegen moesten eerst nog even warmdraaien, want het duurde enkele aanvallen voordat het eerste doelpunt viel.

Het was een afstander van KIA die 0-1 op het scorebord zette.

In het aanvalsvak van Leonidas werden de dames goed gesteund. Zodoende wist Anna Hoogenkamp een kans te creëren en van afstand te scoren.

Na de eerste vakwisseling nam KIA al snel weer de leiding na een treffer van afstand. In het aanvalsvak van Leonidas wist aanvoerder Henry Bakker na snel dubbelen met Hester Dekker de korf van afstand te vinden: 2-2.

In de laatste fase van de eerste helft had het aanvalsvak van Leonidas moeite met het vinden van de korf.

KIA wist voor het eindsignaal van de eerste helft nog tweemaal de bal in de korf te leggen. Met een 2-4 tussenstand werd er gepauzeerd.

Na de pauze wist KIA de voorsprong al snel verder uit te breiden na twee rake afstanders. Rick Vogelzang wist vervolgens onder de korf een bal te slepen uit een omdraaibal: 3-6. Hierna waren de gasten weer aan zet die uit wisten te lopen naar 3-9.

Via Rick Vogelzang met een inloper en Mariska van der Schoot met een klein kansje achter de korf kwamen de Leonidassers terug op 5-9. KIA vergrootte de marge naar 5-11.

Voor Leonidas zou er nu een sterke fase aanbreken; Rick Vogelzang wist een punt te slepen uit een strafworp, en Anna Hoogenkamp trof de korf van afstand.

Na de vakwisseling die volgde, begon het verdedigingsvak van KIA fysieker te spelen. Het mondde uit op een strafworp voor Leonidas. Henry Bakker verzilverde deze.

Niet veel later volgde nog een strafworp die ook door Bakker werd verzilverd.

In de volgende aanval was Lourens Looijenga trefzeker van afstand. Het bracht Leonidas weer terug in de wedstrijd. De stand was inmiddels 10-11.

Twee afstanders van KIA gaf de ploeg uit Koekange weer even wat lucht. Maar wederom werd een overtreding van KIA bestraft met een strafworp. Henry Bakker sleepte hier een punt uit.

Het aanvalsvak van Rick Vogelzang verrichte goed werk, waardoor Vogelzang van afstand wist te scoren. Een uitstarter van Mariska van der Schoot leverde de 13-13 gelijkmaker op.

Met nog enkele minuten te spelen, lagen er voor beide ploegen kansen. Helaas moest er een doorbraak van KIA geïncasseerd worden.

Leonidas wist de korf niet meer te treffen, en zodoende eindigde de wedstrijd in een 13-14 verlies.

Voor Leonidas scoorden: Henry Bakker (4x), Rick Vogelzang (4x), Anna Hoogenkamp (2x), Mariska van der Schoot (2x) en Lourens Looijenga (1x).

Leonidas speelt op zondag 31 mei de laatste wedstrijd van de veldcompetitie tegen Wêz Warber/Wêz Fluch. De wedstrijd wordt om 14:30 uur gespeeld in Leeuwarden.

Meer foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in het fotoarchief.