Korfbalclubs komen trainen in Noordwolde

Net als vorig jaar ziet Leonidas af van het organiseren van het jaarlijkse korfbaltoernooi. Ook dit jaar valt het toernooiweekeinde nog in de noordelijke schoolvakantie, wat het heel lastig maakt om teams te vormen.

Vorig jaar werd voor het eerst als alternatief voor het geëxperimenteerd met het houden van een trainingsweekeinde met een beperkt aantal clubs. Dat krijgt op 25 en 26 augustus een vervolg.

De vereniging Meervogels uit Zoetermeer komt met vier teams naar Noordwolde. It fean uit Surhuisterveen en Koru uit Uffelte komen met twee teams. Die ploegen spelen deels tegen elkaar, terwijl er ook nog andere teams als sparringpartner optreden. Zo gaat Meervogels vanaf het trainingscomplex in Noordwolde op bezoek bij Hoogkerk, speelt It Fean tegen het derde team van SIOS uit Wolvega en treedt Koru in Noordwolde aan tegen Roreko uit De Wijk.

Er worden zaterdag tussen 12:30 en 16:00 uur drie wedstrijden gespeeld. Uiteindelijk maken zo'n 85 mensen gebruik van de trainingsmogelijkheden die Leonidas biedt. Naast het spelen van wedstrijden wordt er getraind, maar is er ook ruimte voor ontspanning. Zo is er na een Chinees buffet een gezellige avond met een live optreden.

Zie ook http://www.leonidastoernooi.nl.