Korfbalbond blij met nieuwe kunstgrasvelden

Het nieuwe kunstgrasveld van KV Leonidas in Noordwolde is gisteren door alle eerste gebruikers tijdens het jubileumtoernooi uitermate positief ontvangen.

In zijn openingswoord zei Reint Oostra uit Wolvega namens het districtsbestuur van de korfbalbond dat het een geweldige ontwikkeling is, dat er in Wolvega en Oldeholtpade velden vernieuwd zijn en dat nu De Hoeve, Leonidas en Lintjo in Oldeberkoop ook een kunstgrasveld hebben weten te realiseren. Hij benadrukte de inspanningen die clubs zich daarvoor moeten getroosten.

Reint Oostra sprak de verwachting uit dat het kunstgrasveld een positieve impuls zal bieden aan der korfbalsport in Noordwolde. Hij bood een bal aan. Voorzitter Lourens Looijenga betrok in zijn dankwoord de vrijwilligers die geholpen hebben bij de zeer voortvarende realisatie van het complex, de bedrijven in de regio en vooral de sponsors.

Het project was gerealiseerd in de periode vanaf de reünie eind mei rond het 75-jarig bestaan. Daar kwam ook de financiering rond. Wel heeft de vereniging nog de wens twee dug-outs te plaatsen.

Reint Oostra knipte geroutineerd een lintje door in de toegang tot het veld, waarmee het toernooi met ruim tachtig teams op zeventien velden kon beginnen.

Bij de A-junioren op het nieuwe sportveld ging de zege naar OKO/Bies uit Opende, dat concurrent Furore uit Assendelft in een rechtstreeks duel met 3-2 de baas was. Een poule lager waren  de A-junioren van Leonidas/Forward/De Hoeve met drie zeges op het ouderwetse gras het sterkst.

Bij de B-aspiranten ging CSL uit Britsum met de beker naar huis. Er was een fraaie tweede plaats voor het talentvolle Leonidas B1-team, dat in de laatste wedstrijd tegen CSL wat opgebrand was (5-9), na een prachtig eerder gevecht tegen Furore (5-3 winst).

Het B2-team van De Hoeve/Forward/Leonidas deed het nog beter en pakte wel de eerste prijs. CSL was ook het sterkst bij de C1-aspiranten. De andere twee poules werden gewonnen door Leonidas C2 en Noveas Steenwijk C1.

Bij de D-pupillen waren er poulezeges voor OKO/Bies D1, Lintjo D1, HHCombi D1 en Rood-Wit D1. Bij de E-pupillen ging er drie bekers naar SIOS uit Wolvega (E1, E2 en E3) en Lintjo E1. Bij de F-pupillen waren CSL F1, SIOS F1 en Nic F1 het sterkst.

Het toernooi werd afgewerkt onder perfecte omstandigheden. Prima temperatuur, veel zon en geen regen.

De EHBO had het desondanks opvallend druk met blaren. Vermoedelijk hadden nogal wat jeugdspelers de (nu te kleine?) veldschoenen nog niet aangehad.

Overigens bleef Veenwouden zonder bericht met twee teams weg en bereikte Leonidas het vervelende nieuws dat drie speelsters van de club - uit één gezin - onderweg naar het toernooi betrokken waren bij een auto-ongeluk in Frederiksoord. Ze konden daardoor niet meedoen aan het toernooi, maar verder viel de fysieke schade voor hen gelukkig mee. De bestuurder van een andere betrokken auto raakte zwaar gewond.