Kombi-Fit groep gestart

Na een periode van de nodige voorbereiding en promotie onder leden en ouders van jeugdleden, was het afgelopen woensdag zover: de eerste sessie Kombi-Fit.

Voor de allereerste Kombi-Fit avond hadden zich tien enthousiaste en sportieve mensen aangemeld voor de conditietraining.

Dit voorjaar heeft de werkgroep, bestaande uit Gea Ballast, Willem Kreulen en Jacob Vermeeren een trainingsopzet gemaakt om in maart, april en mei eenmaal bijeen te komen om een uurtje in groepsverband te bewegen.

Afgelopen woensdag stond in het teken van een conditietraining. Richard Eijer en Gea Ballast hadden een circuit op het veld uitgezet.

De weersomstandigheden waren voor de tijd van het jaar ideaal.  Na een woord van welkom en een korte uitleg over Kombi-Fit in de kantine door Gea Ballast, gingen de sportievelingen naar buiten om allereerst onder leiding van Richard Eijer de warming-up te doen.

Er werd benadrukt dat iedereen dit sportieve uur zijn eigen grens moest bewaken en waar nodig de oefening kon aanpassen.

Na de uitleg ging iedereen aan het werk. In tweetallen werden tien onderdelen (sprinten, schaatsbeweging, touwtje springen, buikspieroefening, rugoefening, een aantal armspieroefeningen en diverse baloefeningen) gedaan.

Iedereen deed iedere oefening één minuut. Vervolgens werd er gerend, gegooid, gekreund en vooral gelachen!

Nadat alle onderdelen uitgevoerd waren werd onder leiding van Gea Ballast de cooling-down gedaan, waardoor het gevaar van spierpijn de komende dagen minimaal zouden zijn.

Gezamenlijk werd de materialen opgeruimd. Astrid Augustijn had inmiddels de koffie klaar in de kantine en gezamenlijk werd het allereerste Kombi-Fit uur afgesloten.

De Kombi-Fit avonden tot de zomervakantie:
  • Donderdag 24 april: klootschieten onder leiding van Jan de Vries
  • Donderdag 15 mei: trimmen onder leiding van Willem Kreulen
Meedoen? Je kunt je opgeven bij Gea Ballast (e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Jacob Vermeeren (telefoonnummer: 0561-433181).

De kosten zijn €2,50 per keer, en vindt plaats van 19:30 uur tot 20:30 uur.

De overige foto's van deze eerste sessie vind je in het fotoarchief.