Knappe overwinning Leonidas E1

Het E1-team speelde afgelopen zaterdag in Wolvega tegen SCO E1. Na een gelijkopgaande eerste helft, trokken de Leonidassers aan het langste eind: 11-17 winst.

Zonder de geblesseerde Iris Schulting werd er om 11:00 uur begonnen aan de wedstrijd.

De ploeg uit Oldeholtpade wist als eerste de weg naar de korf te vinden en kwam al snel op een 1-0 voorsprong.

Maar de Leonidassers kwamen snel terug. Via twee inlopers van Justin Zuil en een klein kansje van Jorrit van der Meer kwam er 1-3 op het scorebord te staan.

Nadat SCO van afstand de korf had getroffen, volgde Justin Zuil dit voorbeeld. Daarna was SCO weer tweemaal aan zet, en wist met twee treffers 4-4 op het scorebord te zetten.

Tot aan de pauze wisten beide ploegen nog twee keer de korf te vinden. Justin Zuil besloot met twee afstanders de tussenstand op 6-6.

Aan het begin van de eerste helft zorgde Jorrit van der Meer voor een 6-8 voorsprong. Van der Meer scoorde uit een doorbraak en een klein kansje. Daarna was het de beurt aan Patrick van der Veen die een punt wist te slepen uit een klein kansje.

SCO wist weer terug te komen op 8-9, waarna Marvin Bakker (afstander) en Justin Zuil (klein kansje) de voorsprong uitbreidden naar 8-11.

Het E1-team had nu weer een mooie voorsprong, en het was zaak deze vast te houden. SCO haalde de 9-11 binnen, maar Marvin Bakker (twee treffers van afstand) en Jorrit van der Meer (klein kansje) wisten 9-14 op het scorebord te zetten.

In de laatste fase van de wedstrijd kon SCO de schade niet meer inhalen. De ploeg wist nog twee keer de korf te treffen. Marvin Bakker wist nog een punt uit een doorbraak te slepen, en Justin Zuil besloot de eindstand op 11-17 met twee treffers van afstand.

Aanstaande zaterdag speelt Leonidas E1 uit tegen DOS '46 E2 in Nijeveen. De wedstrijd begint om 09:00 uur.