Klacht over gladde vloer gymzaal

Leonidas heeft bij de gemeente een klacht ingediend over de vloer in de nieuwe gymzaal in Noordwolde. De vloer is veel te glad.

Vorig jaar waren er ook klachten over de vloer waarop kinderen uitgleden. Er is toen besloten een ander schoonmaakmiddel te gebruiken, maar dat hielp niet.

Afgelopen zaterdag was er voor het eerst weer een wedstrijd in de gymzaal. De kinderen gleden weer alle kanten op. Het geeft volgens Leonidas erg gevaarlijke situaties: "Het is niet verantwoord voor jonge kinderen om hier wedstrijden te spelen."

Het heeft mogelijk ook te maken met het effect op deze vloer van het magnesium wat gebruikt wordt door gymnastiekvereniging Togido.

De gemeente heeft in reactie op de klacht Togido gevraagd minder magnesium te gebruiken en laat woensdag de leverancier van de vloer de situatie in de gymzaal bekijken.