• SponsorKliks
  • Word lid!
  • Koop het jubileumboek van Leonidas bij Jumbo De Jong!
  • Wij maken Leonidas nog groener!

Kangoeroe-training in teken van Pasen

22 vrolijke kleuters en peuters stonden op zaterdagochtend 8 april al mooi op tijd klaar in de gymzaal om de Paastraining te gaan doen.

Iedereen kreeg allereerst een gekleurd ei die ze goed vast moesten houden. De Paashaas kwam er aan en wilde natuurlijk alle kinderen tikken waarna het ei aan de Paashaas afgegeven moest worden. Maar niet getreurd, de kinderen mochten gelijk weer een nieuw ei bij de leiding ophalen.

Nadat de kinderen lekker warm geworden waren gingen ze in kleine groepjes verschillende spelletjes doen: met mega-eieren gooien, een eierloop doen, een paashaas eierpuzzel maken, eieren via de hindernisbaan naar de overkant brengen, met grote eieren gooien, vangen én kleine eitjes rollen en tot slot in een eierdoos werpen en het doen van een grappige paaskiploop-run.

Tjonge tjonge tjonge, dat was al met al veel rennen, klimmen, klauteren, voorzichtig lopen en goed opletten maar vooral dikke pret!

Tot slot was het tijd om eieren te gaan zoeken. De leiding had de eieren heel goed her en der in de gymzaal verstopt, maar uiteindelijk vonden we gelukkig alle eieren. De Kangoeroetjes kunnen heel goed zoeken hoor!

En toen was de Paastraining afgelopen: iedereen kreeg nog een leuke Paaskleurplaat mee naar huis en een zakje met Paaseitjes en -snoepjes.

Foto's van deze leuke Paastraining zijn te vinden in het foto-archief.