Kampioenschap A2 binnen handbereik

Het combinatieteam Leonidas / De Hoeve A2 won gisteren overtuigend met 14-8 van Wêz Warber / Wêz Fluch (WWWF) A1. Het team is daardoor nog slechts één punt verwijderd van de titel.

Vorig jaar werd de uitwedstrijd in Leeuwarden eenvoudig gewonnen met 2-14. Toch was het zaak om scherp aan de wedstrijd te beginnen en de tegenstander niet te onderschatten.

De groenwitten kwamen goed uit de startblokken. Na een aantal aanvallen viel het eerste doelpunt voor de Leonidassers; van afstand wist Lianne Ballast de eerste treffer van de middag te maken. Niet veel later maakte de ploeg uit Leeuwarden de gelijkmaker.

Een flinke overtreding op Ferri Grasmeijer na een doorbraak, kwam WWWF duur te staan; het leverde de Leonidassers een strafworp op, die door Grasmeijer zelf werd verzilverd: 2-1.

WWWF had haar kruit nog niet verschoten. De ploeg kwam terug op 2-2, en stond niet veel later zelfs op een 2-4 voorsprong. Een door Ferri Grasmeijer benutte strafworp zette een 3-4 stand op het scorebord, maar WWWF behield een krappe marge door ook te scoren.

In de laatste fase van de eerste helft wisten de Leonidassers goed terug te komen. Evelyn Knol benutte een strafworp, waarna Lianne Ballast een punt wist te slepen uit een vrije bal. Ferri Grasmeijer besloot de eindstand van de eerste helft op 6-5 na een fraaie afstander.

Er werd sterk begonnen aan de tweede helft. Via een doorbraak door Ferri Grasmeijer kwam Leonidas op een 7-5 voorsprong. Een afstander van Lianne Ballast leverde de 8-5 op. Vervolgens scoorde de ploeg uit Leeuwarden haar eerste punt van de tweede helft.

Coach Gea Ballast wisselde Doreen de Vries voor Maaike Otten. De wissel pakte goed uit; Otten was haar tegenstander te snel af, en sleepte een punt uit een doorbraak. Niet veel later wist Otten ook van afstand de korf te doorboren: 10-6.

Hoewel de Leonidassers in de eerste helft moeizaam op voorsprong kwamen, hadden ze in de tweede helft duidelijk de overhand. De acties van WWWF haalden niet veel meer uit, en Leonidas speelde een sterk spel.

Een doorloopbal van Lianne Ballast leverde de 11-6 op, waarna de ploeg uit Leeuwarden wist te scoren. Hierna was het Dione Jager die een punt sleepte uit een doorbraak.

Jarl Witt werd gewisseld voor Lard Ballast, waarna de gasten nog één keer wisten te scoren: 12-8.

De Leonidassers maakten het karwei af: Lianne Ballast was nog goed voor twee punten via een doorbraak en een afstander. Nadat coach Gea Ballast de laatste wissel inzette, Sanne Zuil voor Dione Jager, werd er niet meer gescoord. Bij een stand van 14-8 floot scheidsrechter Jan ten Hof voor het einde van de wedstrijd.

Leonidas heeft nog slechts één punt nodig uit vier wedstrijden om het kampioenschap binnen te halen. Aanstaande zaterdag speelt Leonidas uit tegen Kinea A1 om 16:00 uur in Heerenveen. Supporters zijn van harte welkom om de junioren aan te moedigen!