Juventa wint sfeervol spektakel in Noordwolde

De beslissingswedstrijd tussen Juventa uit Hardenberg en Wêz Handich uit Rottevalle leverde Leonidas zaterdagavond in Noordwolde een mooie korfbalavond op.

De 350 toeschouwers garandeerden een leuke omzet voor de kantine van Leonidas en de sfeer rond het kunstgrasveld was geweldig.

De supporters van beide teams lieten in carnavaleske kleding zien waar ze fan van waren, gewapend met trommels en toeters namen ze al vroegtijdig bezit van de accommodatie.

Het vele publiek zag een zeer spannende wedstrijd, met Riejander Deen uit Emmen als een talentvolle en soevereine scheidsrechter.

De beslissingswedstrijd voor behoud van een plek in de eerste klasse werd uiteindelijk met 21-19 door Juventa gewonnen. En dat had Juventa-coach Michel Zink vooraf toch wat eenvoudiger ingeschat. Hij vermoedde dat de eerste klasse zondag (Wêz Handich) wat lager in niveau zou zijn dan eerste klasse zaterdag. Maar van niveauverschil tussen de teams was amper sprake.

Het verschil zat in de details. Zo miste Wêz Handich op de stand 20-19 vanaf de strafworpstip de unieke kans op de gelijkmaker. Maar eerder in de wedstrijd had Juventa in alle eerlijkheid ook twee strafworpen gemist.

Wêz Handich toonde zich een zeer sportieve verliezer en zal het de ploegen in de tweede klasse volgend seizoen knap lastig maken. Dat besefte ook de toekijkende Rob Verra, de nieuwe trainer van SIOS uit Wolvega, die vermoedelijk Wêz Handich wel tegen zal komen.