• Korfbal Totaal

Junioren SIOS winnen driekamp in Noordwolde

Het juniorenteam A1 van SIOS uit Wolvega bleek zaterdag het sterkste tijdens een driekamp op het Leonidas-korfbaltoernooi. Samen met CSL uit Stiens en Leonidas vormde dit kwalitatief de hoofdmoot van het toernooi met 75 teams.

Zonder het door engerlingen en dassen beschadigde deel van het complex aan de Elsweg te gebruiken wist de organisatie toch 17 velden uit te leggen. Dat zwaar beschadigde veld is inmiddels behandeld met aaltjes, die de engerlingen moeten opeten. De werking moet over twee weken duidelijk zijn.

Een jaar eerder was het toernooi nog het laatste weekeinde van de schoolvakanties in het noorden. Nu waren de scholen al een week bezig en misschien was dat de reden dat er ditmaal geen enkel team of scheidsrechter wegbleef. Dat was een aangename constatering voor de organisatie, die verder dankzij de inzet van tientalen vrijwilligers terug kan kijken op een vlekkeloos verlopen toernooi. Bijna alle buurtclubs uit de regio (uitgezonderd SCO) waren aanwezig.

SIOS A1 verslaat ook CSL
De A-junioren van SIOS spelen in de eerste klasse, net als CSL. Leonidas debuteert in het wedstrijdkorfbal in de tweede klasse en is daarmee direct ook vaandeldrager van de thuisclub, dat door een tekort aan spelers noodgedwongen in ieder geval op het veld het eerste seniorenteam uit de competitie heeft gehaald.

Leonidas kwam tegen CSL duidelijk tekort (17-8), maar wist zich tegen SIOS toch te herstellen gelet op de acceptabele 12-15 nederlaag. Maar uiteindelijk draaide het dus om de wedstrijd tussen CSL en SIOS. De ploeg uit Wolvega wist met temperaturen van rond de dertig graden een mooie 19-11 zege te behalen.

De hoge temperaturen zorgden voor veel vochtverlies. Tot tweemaal toe moest Leonidas de hoeveelheid flesjes water laten aanvullen en aan het eind van de dag was er bijna geen ijsco meer over.

De poulewinnaars
De andere juniorenpoule winnaars waren CSL B1, Lintjo A1, CSL A2 (op doelsaldo van SIOS A2). Bij de aspiranten waren de winnaars: SIOS B1 (op doelsaldo voor Harich B1), Leonidas B1 (op doelsaldo voor SIOS B2), CSL C1, Donkerbroek C1 en DIO C1. Bij de pupillen gingen de bekers naar SIOS D1, DIO D1, CSL E1, Leonidas E1, SIOS E3, Noveas F1 en SIOS F1.

Foto's van het toernooi zijn te vinden op onze Facebook-pagina!