Junioren nog niet kampioen

Leonidas / De Hoeve A2 is er gisteren nog niet in geslaagd kampioen te worden. Tegen de verwachtingen in werd het een vrij kansloze 9-4 nederlaag tegen Kinea A1, waarvan eerder in de competitie met 11-9 was gewonnen.

De junioren van Leonidas misten misschien wel door de druk van het naderende kampioenschap veel te veel kansen om aanspraak op de zege te mogen maken. Misschien was er ook wel wat onderschatting, want Kinea had immers een week eerder met 15-1(!) van Lintjo verloren.

De eerste treffer kwam op naam van Ferri Grasmeijer. Uit een vrije bal van Jarno Jonkers kreeg hij een tweede schotkans en bracht zijn ploeg na vijf minuten aan de leiding. Het was de enige treffer van het eerste aanvalsvak.

Het waren vooral de dames van Kinea die voor het gevaar zorgden in de lastig te bespelen grote hal van Blauw Wit in Heerenveen. Via een afstandschot en een doorbraak werd het 2-1, waarna Lianne Ballast uit een doorbraak na zestien minuten spelen de ploegen weer in evenwicht bracht: 2-2.

Gek genoeg was daarmee blijkbaar alle munitie verschoten in de eerste helft, ondanks dat de ploeg volop kansen creëerde. Zo lieten Jarno Jonkers en Evelyn Knol mooie kansen onbenut. Vooral Evelyn Knol had tegen een forse Kinea-heer een zware middag.

Toch waren het dus de Kinea-dames die in de eerste helft het verschil maakten. Met nog vier treffers bepaalden ze de ruststand op 6-2. De toeters werden bij het meegereisde publiek, waaronder sponsor Rino Bosma en trainer Sake Koelma, al bijna opgeborgen.

De zevende treffer van Kinea direct in de tweede helft ontnam Leonidas direct alle illusies om de achterstand snel te verkleinen. De manier waarop was hoogst ongelukkig, zoals de ploeg toch al veel pech had.

Evelyn Knol nam de doorgebroken heer van Jarno Jonkers goed over, maar vervolgens storten beide verdedigers zich op de heer die niet de bal had. De andere stond vrij onder de korf met bal: 7-2. Het werd ook nog 8-2 voordat Leonidas eindelijk weer iets terugdeed.

Evelyn Knol benutte een strafworp en Lianne Ballast scoorde uit een vrije bal 8-4. Ook op die stand liet de ploeg van coach Gea Ballast wederom mooie kansen onbenut (Ferri Grasmeijer en Jarno Jonkers).

Kinea liet in deze fase ook nog eens in strijd met de reglementen twee spelers invallen, die ingeschreven staan bij een ander team, dat wedstijdkorfbal speelt. Doorslaggevend was dat niet, maar de overigens matig fluitende scheidsrechter heeft er wel aantekening van gemaakt.

Uiteindelijk werd het nog 9-4. De teleurstelling was na afloop enorm. De ploeg heeft aanstaande zaterdagmiddag echter de kans om het tegen staartclub KIOS A2 in eigen sporthal (15:15 uur) alsnog af te maken.

{youtube}SpngO56bgdc{/youtube}

De missie blijft om uit de nu resterende drie wedstrijden een punt te halen. Maar het tweede doel om daarnaast dit zaalseizoen ongeslagen te blijven is dus niet meer haalbaar.