Junioren De Hoeve/Leonidas pakken winst op thuistoernooi

De omstandigheden voor het jaarlijkse Leonidas-jeugdtoernooi in Noordwolde waren zaterdag optimaal. Een schitterend veld, een heerlijk zonnetje en mede daardoor prachtige korfbalwedstrijden van ruim 60 teams.

En het was ook mooi om te zien dat de beide juniorenploegen van de voor het eerst samenwerkende verenigingen De Hoeve en Leonidas alle wedstrijden wonnen. Een perfecte start dus voor het thuispubliek.

In principe zijn het twee teams met vooral spelers van de eigen vereniging, maar door de samenwerking kunnen ze elkaar met spelers ondersteunen. De Hoeve/Leonidas A1 versloeg in een dubbele competitie het Duitse Adler-Rauxel A3 en SCO A3 tweemaal.

De Hoeve/Leonidas A2 deed dat in de andere poule tweemaal met CSL A1 en Vios A1. Bij de B-aspiranten was SIOS uit Wolvega met drie teams superieur. De B1, de B2 en B3 bleven in hun poules ongeslagen (doelsaldo B1: 36 voor en 3 tegen).

CSL C1 uit Britsum bleek bij de C-aspiranten sterker dan SIOS C1, Leonidas C1 en het puntloze SCO C1.

In de tweede poule van de C-aspiranten bleef helaas de ontknoping uit. Boelenslaan C1 en Noveas C1 waren tot hun laatste wedstrijd tegen elkaar ongeslagen. Maar die wedstrijd kon niet worden gespeeld, omdat Boelenslaan met twee spelers naar een dokterspost moest. De EHBO had naast diverse enkel- en knieblessures vooral werk aan een tiental wespensteken.

Bij de D-pupillen werd SCO D1 kampioen, al werd wel gelijkgespeeld tegen CSL D1. In de tweede poule ging de zege naar Noveas D1.

Het nieuwe combinatieteam van De Hoeve en Forward verloor alle wedstrijden, ook van nummer twee Leonidas D1 (11-1). Het verschil tussen Noveas en Leonidas was klein. Noveas D1 won uit onderling duel met 2-1.

In de andere poule bleef wakkere Adler-Rauxel D4 ongeslagen, ondanks dat ze 's morgens om 06:00 uur uit Duitsland waren vertrokken. SIOS D2 werd tweede voor Leonidas D2.

Bij de E-pupillen ging de beker naar het ongeslagen Noveas E1. In de andere poule bleef Boelenslaan E1 het team van Forward E1 uit Steggerda voor. In de derde poule won SIOS E3 en in de vierde poule CSL E3 (op doelsaldo).

Dan waren er ook nog twee poules met F-pupillen. Bij deze jongste jeugd pakte het combinatieteam van Forward/De Hoeve F1 op doelsaldo de eerste plaats voor SIOS F1, dat het onderlinge duel wel met 5-4 had gewonnen. In de tweede poule bleef CSL F1 ongeslagen.

Foto's van dit toernooi zijn te vinden in het fotoarchief.