José Berkenbosch jeugdtrainer Leonidas

De begeleiding van de jeugdteams van Leonidas krijgt een nieuwe impuls. José Berkenbosch uit Oosterwolde gaat jeugdteams trainen en jeugdtrainers begeleiden. Leonidas heeft met haar daarover een akkoord bereikt.

Leonidas kampt met een tekort aan trainers en begeleiders voor de jeugd. En omdat er steeds meer jeugdleden bijkomen, wordt dat probleem het komend seizoen nog groter. Binnen de eigen gelederen is volgens het bestuur de rek er wel zo'n beetje uit. Bovendien wordt door de jeugdtrainers meer begeleiding op prijs gesteld. En dus is tot ieders tevredenheid een oplossing gevonden buiten de vereniging.

De komst van bondsoefenmeester José Berkenbosch moet ook meer structuur brengen in de jeugdtrainingen en geeft volgens het bestuur het jeugdkorfbal in Noordwolde een extra impuls.

Berkenbosch is trainster van Olympia (T) uit Twijzel. Het volgend seizoen gaat ze de activiteiten voor Leonidas combineren met het trainen van de eerste selectie van Quick'21. Eerder was ze trainer van o.a. DIO, Harkema, Flamingo’s en Invicta. Ze kent Leonidas via haar echtgenoot Henk. Deze oud-trainer en speler van Leonidas traint nu It Fean. In de periode dat Henk decennia geleden bij Leonidas korfbalde, speelde José bij Noveas en zo hebben ze elkaar toen ook ontmoet.