Jeugdtoernooi Leonidas op 17 velden

Ruim negentig korfbalteams beginnen zaterdagmorgen om half tien aan het jaarlijkse jeugdtoernooi van Leonidas in Noordwolde.

Ondanks dat ook nu weer het toernooi valt in het laatste weekeinde van de noordelijke vakanties, is het toch weer gelukt om een iets groter toernooi te organiseren in vergelijking met vorig jaar. Het is voor veel jeugdteams dé enige voorbereiding op de competitie, die een week later begint.

Henry Bakker van de organiserende commissie zegt niet ontevreden te zijn, al had het toernooi natuurlijk altijd nog wel groter gemogen. De commissie heeft in totaal 600 verenigingen aangeschreven.

Alle buurtclubs zijn zaterdag aanwezig, maar er zijn toch ook aan aantal leuke andere verenigingen present. Er zijn bijvoorbeeld bij de oudste A-junioren drie poules gevormd. Zo spelen SIOS A1 en SCO A1 tegen CSL Britsum en DOS Kampen A2. Leonidas A1 speelt tegen EKC 2000 uit Emmen, Noveas Steenwijk, Sios A2 en WK Jubbega. De Hoeve/Forward A1 speelt tegen Dos kampen A3, NKC Marum en Westergo.

De meeste van deze verenigingen hebben ook bij de andere jeugdcategorieën teams ingeschreven. In totaal wordt er gespeeld op zeventien velden.

Een deel van het grasveld van Leonidas is door droogteschade onbespeelbaar, maar er blijft voldoende speelruimte over op het gezamenlijke complex van Leonidas en Olyphia aan de oostkant van de Elsweg.

Aansluitend op het jeugdtoernooi spelen de seniorenselecties van Joure en Ready 60 uit Roermond vanaf half vier twee oefenwedstrijden op het kunstgrasveld. Beide teams zijn op trainingskamp in Noordwolde. Ze arriveren al op vrijdagavond en gaan zondag weer naar huis.