Jeugdtoernooi Leonidas met ruim negentig teams

Het is de seriecommissie van Leonidas gelukt om dit jaar voor de jeugd een mooi toernooi samen te stellen. Aanstaande zaterdag komen op Sportpark Spokedam in Noordwolde 91 teams van 17 verenigingen in actie.

Het toernooi beperkt zich tot de zaterdag.

De interesse van verenigingen om ook senioren zich via een toernooi te laten voorbereiden op de competitie was ook dit jaar weer dusdanig laag, dat er op zondag geen toernooi is. Wel worden zondag oefenwedstrijden gespeeld door OKO/Bies uit Opende en Lintjo uit Oldeberkoop.

Lintjo en OKO/Bies zijn toch al het gehele weekeinde in Noordwolde. Die verenigingen komen vrijdagavond al naar Noordwolde en zijn zaterdagavond ook op de feestavond aanwezig.

Naast de 91 jeugdteams zijn er ook nog vier G-teams op zaterdag actief. G-korfbal is korfbal voor mensen met een verstandelijke beperking. De bond ondersteunt verenigingen om G-korfbalteams op te zetten. Het doel is om verstandelijk gehandicapten zelfvertrouwen te laten ontwikkelen en vreugde te bezorgen. Daarnaast verbetert door beweging de conditie en werken de sociale contacten positief. Het korfbal is aangepast aan de mogelijkheden van sporters en er wordt rekening gehouden met beperkingen. In Weststellingwerf heeft SIOS uit Wolvega al jaren ervaring met G-korfballers.

Bijzondere gasten zijn zaterdag ook jeugdkorfballers van het Duitse Adler Rauxel uit Castrop-Rauxel. De vereniging was in het verleden ook diverse malen op het Leonidastoernooi, voor het laatst is 2008. De club is 24 maal kampioen van Duitsland geweest. De laatste titel was in 2011, toen de vijfde titel op rij. De Duitse gasten zijn zaterdag met drie jeugdteams in Noordwolde.

De oudste jeugd, de A1, wordt een strijd tussen de teams van De Hoeve, OKO/Bies en Joure. Ook AKC '54 uit Anderen, Pallas '08 uit Leeuwarden, Noveas uit Steenwijk en UDI uit Havelte sturen A1-teams naar Noordwolde. Het toernooi, waarvoor een groot aantal onmisbare vrijwilligers weer in touw is, begint om half tien en de laatste wedstrijden in de negentien poules zijn rond half vier afgelopen.

Klik hier voor het totale wedstrijdprogramma.