Jeugdspeelster Leonidas in Friese selectie

Marleine Ballast van het B1-team van Leonidas maakt als enige korfballer uit Weststellingwerf een jaar deel uit de Friese selectie onder de vijftien jaar.

Ze is deze week samen met vijftien andere spelers daarvoor geselecteerd. Bestuurslid Patricia de Vries van Leonidas zegt in een reactie dat de vereniging hier heel erg trots op mag zijn. Het is ook weer een leuk geschenk in het jubileumjaar.

Deze geselecteerde jeugd wordt middels trainingen, eens per twee weken, onder leiding van ervaren trainers een extra programma aangeboden om zich verder te ontwikkelen.  Zo kunnen ze zich meten met andere talenten en leeftijdsgenoten middels oefenwedstrijden en toernooien zoals de Jeugd Korfbal-Challenge tussen Kerst en Oud en Nieuw in Rotterdam.

Het KNKV hecht er waarde aan te benadrukken dat zij er een voorstander van is, dat talenten zich zo lang mogelijk bij hun eigen vereniging blijven ontwikkelen. "Een talent ontwikkelt zich beslist niet louter in een homogeen team. Bovendien moet men niet voorbij gaan aan de sociale aspecten van sporten met  leeftijdsgenoten bij eigen club of in eigen dorp."