Jeugd Leonidas sluit seizoen spetterend af

Dit weekend vond de seizoensafsluiting van KV Leonidas plaats waar maar liefst 85 jeugdleden aan meededen. Het thema was dit jaar "De paden op, de lanen in".

Ook deze editie is de organisatie erin geslaagd om alle kinderen een gevarieerd programma aan te bieden.

Het streven is om het voor iedereen toegankelijk te houden en ook dit jaar heeft men bewezen dat er met een klein budget en vooral heel wat creativiteit en voorbereidingstijd veel mogelijk is.

De "Kangoeroe Klup" en de F-pupillen beten ’s ochtends het spits af. De jongste leden werden per touwtjesroute naar de picknickplaats geleid alwaar een lekkere maaltijd klaarstond. De F-pupillen speelden het sleutelspel die hen naar de gouden sleutel leidde waar ook zij konden genieten van een lekkere maaltijd die ze afsloten met het douanespel.

De middag was spectaculair. Een immense tocht door het bos waar je je geen moment hoefde te vervelen: 50 knooppunten met vragen, foto-opdrachten, sleutels en spellen.

In grote plastic ballen over De Spokeplas, met een metaaldetector de sleutel zoeken, een doolhof in het bos, een ware thunderstorm, waterdragen, vlotvaren, alles met het doel de bemachtiging van sleutelcodes.

De weersomstandigheden waren perfect en de kinderen dolenthousiast waardoor het een groot succes werd.

Op het terrein werd gezamenlijk gegeten en was het ’s avonds gezellig in en rondom de kantine, de oudsten hebben nog een nachttocht gelopen. ’s Nacht werd er op het terrein in tenten overnacht.

Leonidas heeft het seizoen prachtig afgesloten en kan vakantie vieren.

Uiteraard zijn er heel wat foto's gemaakt dit weekend. Hiervoor verwijzen we jullie naar het fotoarchief. In de loop van komende week zullen we meer foto- en videomateriaal plaatsen!