Jaap Tolman overleden

Deze week overleed Jaap Tolman uit Noordwolde. Hij was als sponsor en als bestuurder vele decennia van enorm belang voor de sportverenigingen in Noordwolde.

Er waren in de jaren zeventig maar weinig ondernemers die zo achter de lokale sportverenigingen stonden als Tolman Meubelen. Zowel Leonidas als Olyphia mochten in de jaren zeventig vele jaren Tolman als hoofdsponsor op de toen donkergroene trainingspakken dragen.

En uiteraard was hij direct bereid bij Radio Centraal - toen nog illegaal - reclamespots te laten uitzenden en hun zelfs rond de kerstdagen heel stiekem plek te bieden voor vele prachtige live-uitzendingen.

In april 2012 legde Jaap na 17 jaar de functie neer van voorzitter van Rensport Noordwolde. Dat gebeurde uiteraard op een zeer druk bezochte ledenvergadering (video van de afscheidsreceptie aan het einde van dit nieuwsbericht). Want Jaap heeft met veel inzet leiding gegeven aan deze sportclub in een periode met vele hoogtepunten, waaronder de viering van 75 jaar Rensport.

Na bijna een halve eeuw kwam er in 2012 ook een einde aan het ondernemerstijdperk Tolman Meubelen in Noordwolde. Jaap en Tonnie Tolman stopten eind dat jaar met hun woninginrichtingzaak aan de Weemstraat. Overigens kon je daarna nog steeds wel even wat halen, zolang de voorraad nog strekte.

Jaap bleef voor iedereen klaar staan, zoals hij dat tientallen jaren had gedaan. En vaste klanten wilde hij ook thuis best nog even uit de brand helpen.

Jaap (67) mocht dus sinds dus vorig jaar genieten van meer vrije tijd, maar dat genot was hem door ziekte veel te kort gegeven. Met Jaap Tolman verliest Noordwolde een markante, dynamische, positieve en graag geziene dorpsbewoner, die veel voor het verenigingsleven in Noordwolde heeft betekend.

We wensen de familie Tolman heeft veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

{youtube}QMnx1uI3BI0{/youtube}