Iris Schulting schiet E3 naar kampioenschap

Het E3-team kon vanochtend de borst nat maken. Er moest in Hoogeveen tegen Thrianta worden gespeeld. De bijzonder spannende wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

De vorige ontmoeting op het korfbalveld van Leonidas leverde de Leonidassers twee punten op. Er werd toen (lastig) gewonnen met 2-0. Met die wedstrijd nog in gedachten, werd er om 10:00 uur begonnen aan de wedstrijd.

Ook vandaag waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, hoewel Thrianta meer lengte en oudere spelers had. Zowel Leonidas als Thrianta gaven weinig kansen weg; er werd uitstekend aan beide kanten verdedigd.

Na tien minuten gespeeld te hebben, was de stand nog steeds 0-0. De Leonidassers hadden inmiddels enkele pogingen kunnen wagen, maar helaas nog zonder succes.

In de pauze kregen de spelers van coach Henry Bakker de opdracht mee om meer vrij te lopen, en de bal goed in de handen te plaatsen. Iets wat in de tweede helft van de wedstrijd beter zou moeten dan in de eerste helft.

Na enkele aanvallen werd het spel van de Leonidassers beloond. Iris Schulting schoot haar team naar een 0-1 voorsprong uit een klein kansje (filmpje onderaan dit nieuwsbericht).

De eerste tien minuten van de tweede helft waren voorbij, en er werden voor de laatste keer nog enkele spelers gewisseld.

Het enthousiaste E3-team rook de overwinning en werd iets te enthousiast, waardoor er ook fouten gemaakt werden. De Leonidassers konden niet voorkomen dat Thrianta in de laatste tien minuten de gelijkmaker wist te scoren.

Leonidas E3 staat nu op een gedeelde eerste plaats met Thrianta, maar heeft nog één wedstrijd op het programma staan.

Aanstaande zaterdag wordt er gespeeld tegen Samen Een E1 in Giethoorn. Bij minimaal een gelijkspel zijn de Leonidassers alleen kampioen. De wedstrijd begint om 10:00 uur. Komt u ook aanmoedigen?

{youtube}9zQiKmdNUA0{/youtube}