Inbraak kantine KV Leonidas

In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in de kantine van Leonidas. Daarbij is voor honderden euro's aan chips, drank, ijs, snacks en koffie meegenomen.

Zo zijn de volle vriezers volledig leeggehaald. De inbrekers hebben met een schroevendraaier een raam van de keuken uit de scharnieren getild.

Verder is ook een uitzetraampje opengebroken van de kleedkamers, daar is niets weggenomen.

Meest vervelende is echter dat uit de grote berging de palenkar is gehaald, die speciaal voor ons door Hoeve Boschoord was gemaakt voor het vervoer van palen en korven naar het veld. Een unieke kar dus, die nu vermoedelijk gebruikt is om alle geroofde spullen af te voeren, maar daarna ook is meegenomen.

Daartoe is het toegangshek opengebroken. Vervolgens zijn de dieven met alle dozen in de kar via het nieuwe fietspad (Westerseveldpad) richting Nieuweweg gereden. Hopelijk komt de zeer herkenbare (zwarte) kar nog ergens ooit weer boven water.

De route van de rovers was niet zo moeilijk te bepalen. Onderweg zijn langs het fietspad lege chipsdozen gevonden en enkele plasticbakken uit de kantine, die ook voor 't transport zijn gebruikt.

De technische recherche heeft sporenonderzoek gedaan.

De inbraak bij Leonidas past inmiddels in een lange rij van vergelijkbare diep trieste voorvallen in de kantines van Old Forward in Wilhelminaoord, Trinitas in Boijl, Makkinga en de voetbalclub in Wapse.

Leonidas is tegen diefstal door inbraak niet verzekerd. Om aan verzekeringsvoorwaarden te voldoen zouden kleine sportclubs zoals Leonidas enorme investeringen moeten doen in camera’s en nieuw sluitwerk van deuren en ramen. Al met al zijn we behoorlijk gedupeerd en we zullen toch bekijken wat we wel kunnen doen om het inbrekers toch lastiger te maken.