Grootste schoolkorfbalevenement noorden woensdag in Noordwolde

De voorbereidingen zijn in volle gang voor het grootste schoolkorfbalevenement van het noorden.

Woensdagmiddag 14 mei wordt op de accommodatie van Leonidas en Olyphia weer gestreden om de schoolkorfbaltitels 2014 van de gemeente Weststellingwerf.

Titelverdediger in alle categorieën is de Zuidschool uit Wolvega, die dit unieke kunststukje graag zal wil proberen te herhalen.

De organiserende werkgroep is erg ingenomen met het feit dat er sinds een aantal jaren bij alle categorieën onder-, midden- en bovenbouw weer sprake is van twee kampioenspoules met dus een heuse finale op het eind van de middag om de titel en de tickets voor het Fries Kampioenschap op 4 juni bij de KV SIOS in Wolvega. Zo doet de Vensterschool voor het eerst ook mee in de kampioenspoule met veel spelers van het Leonidas D1-team.

Hoewel een aantal scholen door de gelijktijdige voorronden van het Fries Schoolvoetbal- kampioenschap hun opgave voor de bovenbouw na de conceptindeling noodgedwongen nog enigszins moesten aanpassen, is de werkgroep uitermate trots op de recorddeelname van 136 teams, die tussen 13:00 uur en 16:00 uur op 23 velden meer dan 200 wedstrijden afwerken.

Om 16:45 uur huldigen de vertegenwoordigers van hoofdsponsor Woningstichting Weststellingwerf  en co-sponsor Rabobank Heerenveen - ZO Friesland de kampioenen. Daarnaast kan de werkgroep rekenen op financiële ondersteuning van groente- en fruithandel Jacob van Rosmalen, het KNKV Noord en Sport Fryslân via het project Lekker Fit alsmede de medewerking van alle korfbalclubs in de gemeente, AOC Terra en het Linde College voor het beschikbaar stellen van materialen en meer dan 40 jeugdscheidsrechters.

Leonidas-vrijwilligers leggen dinsdag al de velden uit. Er wordt nog gezocht naar mensen die willen helpen bij het begeleiden van het verkeer. Leonidas heeft verder de afgelopen weken met het beschikbaar stellen van trainers en spelmateriaal ondersteuning geboden bij trainingen van kinderen van de scholen in Noordwolde, Noordwolde-Zuid en Boijl.