Goede start voor Leonidas

Gisteravond kon de formatie van C1000 de Jong zich opmaken voor de eerste wedstrijd van de veldcompetitie. De wedstrijd werd gespeeld tegen Niek uit Pesse.

Met een iets gewijzigde teamindeling, onder leiding van nieuwe trainer/coach Ferencz Deli, wist Leonidas goed te beginnen aan de veldcompetitie, en de punten in Noordwolde te houden.

Leonidas begon met Ricardo Augustijn, Frank Vermeeren, Kim Stuiver en Patty Vogelzang in het aanvalsvak. De verdediging werd vertegenwoordigd door René Zuil, Henry Bakker, Bea van der Wagen en Lisa de Boer.

De eerste minuten van de wedstrijd waren voor Niek. Al vrij snel keek Leonidas aan tegen een achterstand van 0-2. Het wedstrijdritme zat er nog niet in, en dit was goed te merken aan het spel van de Noordwoldigers.

René Zuil doorbrak de stilte aan de kant van de Leonidassers, en scoorde uit een klein kansje onder de korf. Niet veel later kwam Henry Bakker uit met een doorbraak, en trok daarmee de stand weer gelijk: 2-2.

Leonidas wist vervolgens even op voorsprong te komen. Ricardo Augustijn bezorgde het team de 3-2 dankzij een fraaie afstander. Helaas was de voorsprong van korte duur. Door een fout in het verdedigingsvak, mocht Niek een strafworp benutten. Even later werd er ook nog een vrije bal aan Niek toegekend. Ook deze werd benut en zo gingen beide ploegen met een tussenstand van 3-4 de kleedkamers in.

Na de pauze kwamen de Leonidassers sterker uit de kleedkamers. René Zuil opende de tweede helft met een afstander. Ricardo Augustijn volgde dit voorbeeld en bracht hiermee de ploeg op een 5-4 voorsprong. De scheidsrechter kende Niek een strafworp toe, en benutte deze. Wederom was de stand weer gelijk.

De gelijkstand was niet van lange duur. René Zuil scoorde met een afstander. Vervolgens bracht Henry Bakker de stand op 7-5 dankzij een schot van afstand. Vanaf dit moment trok Leonidas de wedstrijd naar zich toe.

Frank Vermeeren en Ricardo Augustijn scoorden beide uit afstandschoten, en bouwden de voorsprong verder uit naar 9-5. Niek had de moed nog niet opgegeven, en scoorde ook uit een schot van afstand. Dit punt was de laatste voor Niek in deze wedstrijd.

De Leonidassers waren nog niet uitgespeeld. René Zuil scoorde uit een mooie omdraaibal onder de korf. Ricardo Augustijn scoorde vervolgens nog uit een afstander. Met nog een paar minuten op de klok, tilde Kim Stuiver de stand omhoog naar 12-6 uit een afstandschot. Met deze eindstand werd de wedstrijd beëindigd.

De volgende wedstrijd zal morgenavond worden gespeeld. Er wordt dan uit gespeeld tegen MN en W. Op zaterdag 15 september wordt er in Steenwijk gespeeld tegen Noveas.

Voor Leonidas scoorden: René Zuil (4x), Henry Bakker (2x), Ricardo Augustijn (4x), Frank Vermeeren (1x) en Kim Stuiver (1x).