Goede start voor E3-team

Gisterochtend stond er voor de jeugd van Leonidas E3 de eerste competitiewedstrijd op het programma. Een goed gespeelde wedstrijd leverde twee punten op voor de groenwitten.

De Leonidassers speelden tegen Thrianta E2 uit Hoogeveen. Voor het E3-team een nieuwe ploeg waar nog niet eerder tegen gespeeld was. Om 11:00 uur startte de wedstrijd op het druk bezette Leonidas-veld in Noordwolde.

Hoewel de spelers van Thrianta een jaartje ouder waren en meer lengte in het veld hadden dan de Leonidassers, waren beide teams aan elkaar gewaagd. In de eerste tien minuten van de wedstrijd kregen beide teams ongeveer evenveel kansen, maar kwam er niemand tot scoren.

Na tien minuten gespeeld te hebben, kwam Jorrit van der Meer in het veld. Enige ogenblikken later wist Jorrit van der Meer zijn ploeg op een 1-0 voorsprong te zetten, dankzij een afstandschot.

Na de 1-0 kwamen beide ploegen niet tot scoren in de eerste helft. Zowel Leonidas als Thrianta deden goed verdedigingswerk, en kansen om te scoren bleven onbenut.

In de tweede helft was het zaak voor de groenwitten om de voorsprong uit te breiden.

Het goede spel van de Leonidassers werd in de eerste tien minuten van de tweede helft beloond. Justin Zuil bracht met een afstandschot het E3-team op een 2-0 voorsprong.

Met nog tien minuten op de klok, probeerden beide ploegen nog tot scoren te komen. Het verdedigingswerk van beide ploegen maakten dat erg moeilijk, en zo eindigde deze wedstrijd in een 2-0 overwinning voor de Leonidassers.

Aanstaande zaterdag speelt Leonidas E3 de uitwedstrijd tegen Meko '74 E1 in Meppel om 11:00 uur.

{youtube}TBINFdSnLSA{/youtube}

{youtube}KlLtzraSMtY{/youtube}