Geslaagd trainingskamp op natte veld Leonidas

Voor de tweede maal bood korfbalclub Leonidas clubs een week voor de start van de competitie een geheel verzorgd trainingsweekeinde aan. De formule blijkt te werken.

Het idee was vorig jaar min of meer uit nood geboren. De late noordelijke vakanties maakten het jaarlijks toernooi onmogelijk. Maar het alternatief pakte ook het afgelopen weekeinde weer goed uit.

Neem nu de Meervogels uit Zoetermeer; ze waren vorig jaar ook al aan de Elsweg te vinden. Ze arriveerden vrijdag en trainden direct op het kunstgrasveld van SIOS in Wolvega. Daarna werd er gegeten en was er veel gezelligheid in de tent op het Leonidasveld. Daarna kon men slapen in de klaarstaande ruime legertenten. De volgende ochtend stond het ontbijt weer op tijd klaar.

Daarna met twee seniorenteams en een juniorenteam ruim vijftig kilometer rijden naar Hoogkerk voor drie, ook door Leonidas geregelde, oefenwedstrijden. Tegelijk spelen de andere gasten, It Fean en Koru, op het echte maar zaterdag wel wat zeiknatte gras van Leonidas hun wedstrijden. Even werden de wedstrijden onderbroken door een wolkbreuk.

Aan het eind van de dag schuift iedereen vermoeid aan voor het Chinees buffet.

Na het Chinees buffet begint daarna een swingende en voor sommige jongeren zelfs romantische feestavond, met een voortreffelijke hoofdrol voor de ontspannen zanger Daniël Oostra. Voldaan rollen 85 mensen niet allemaal even helder de slaapzakken weer in, soms in de verkeerde tent, soms met een wespensteek.

Na een paar uur slaap staat het uitvoerige ontbijt in de Leonidaskantine alweer klaar en kan daarna nog met een handboog geschoten worden of een  GPS-route gevolgd worden. De grote groep vrijwilligers slooft zich drie dagen uit. En dat werd gewaardeerd, zo valt een dag later te lezen op de website van Meervogels: "zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar". (link)

Bekijk de foto's in het fotoarchief op onze andere website!

{youtube}WbcTjZ4OT6M{/youtube}