Geen Open NK Schoolkorfbal

Het Open NK Schoolkorfbal op 24 juni in Noordwolde gaat definitief niet door. Dat heeft het bestuur van Leonidas donderdagavond besloten.

De scholen die zich wel hadden aangemeld worden daarover zo snel mogelijk geïnformeerd. Het bestuur en de organiserende commissie binnen de club moeten de scholen en dus ook kinderen helaas teleurstellen.

Leonidas heeft op dit moment te weinig aanmeldingen om het toernooi door te kunnen laten gaan, al groeide dat aantal de laatste week nog wel. Het zijn nu zo'n vijftien teams verdeeld over drie leeftijdscategorieën.

Het bestuur laat de scholen vandaag het volgende weten: "We willen een toernooi neerzetten dat als NK toch ook een bepaalde uitstraling heeft. Dat gaat ons nu niet lukken. Maar we geven het nog niet op. We zijn dit voorjaar vrij laat begonnen met het bekendmaken van dit evenement."

Het blijkt volgens voorzitter Lourens Looijenga van Leonidas in de praktijk ook een stuk lastiger om alle scholen in het land te bereiken, dan alle korfbalclubs.

"Aan de andere kant hebben we reacties uit bijvoorbeeld Den Haag, Nunspeet Kampen en Haarlem. Dus is de kennis over het evenement, dankzij de hulp van de bond en de provinciale organisaties, toch ook wel goed verspreid. We zijn dankbaar voor die hulp."

Leonidas wil het volgend jaar nog een keer proberen en doet bij voorbaat al een beroep op diezelfde hulp. "We zorgen dat het evenement dan ook vroegtijdig op de agenda's staat." Leonidas doet de scholen die zich wel hebben gemeld de belofte dat ze dan persoonlijk benaderd worden. Die scholen mogen dan sowieso meedoen.

"We realiseren ons als Leonidas dat u met uw planning al rekening gehouden zult hebben met het evenement, misschien zelfs al andere voorbereidingen getroffen… We vinden dat vervelend, we hadden het ook graag anders gezien. We hopen u volgend jaar alsnog te mogen begroeten."