Gastgezinnen gezocht bij Leonidas/De Hoeve

In het paasweekend van 14 tot en met 16 april wordt het U19 Korfball World Cup gehouden in sportcentrum Kalverdijkje en in de Camminghahal in Leeuwarden.

Daarvoor heeft zich alsnog het team van Hongarije aangemeld. De organisatie plaatst alle deelnemers via korfbalclubs bij gastgezinnen. De helft van het gezelschap van 20 personen uit Hongarije is via Noveas aan onderdak geholpen.

Leonidas en De Hoeve is nu de vraag gesteld of daar de resterende tien personen, het liefst verdeeld over vijf gastgezinnen, vier dagen mogen slapen en eten.

Donderdag 13 april is de dag waarop alle korfballers aankomen. Er is gelegenheid om te trainen in sportcomplex Kalverdijkje (Leeuwarden) op de donderdagmiddag. Vanaf vrijdagochtend tot en met zondagmiddag staat het toernooi gepland.

De avonduren zijn ter invulling aan de gastverenigingen. Met z'n allen eten en een kort programma daaraan gekoppeld is vaak hetgeen men voor één van de avonden organiseert. Maar het toernooi is zwaar, zodat het niet om een lang programma zal gaan.

De organisatie gaat er vanuit dat de Hongaren na het toernooi op zondagmiddag direct vertrekken richting Hongarije.

De concrete vraag: zijn er ouders (het mooist ook met kinderen rond die leeftijd) die onderdak willen bieden? Bedden, ontbijt, lunchpakket en avondeten.

In afwijking van wat ze van andere verenigingen vragen hoeven de gastgezinnen niet het vervoer van en naar te organiseren; de Hongaren hebben een eigen bus. Vandaar dat ze deze groep wat verder van Leeuwarden af kunnen onderbrengen. Afstemming met Noveas ligt voor de hand.

Op 30 maart (20:00 uur) komen alle gastverenigingen (vaak twee per vereniging) naar het Kalverdijkje. Ze nemen daar het hele verhaal met elkaar door.

Is er ook iemand, die als er genoeg gastgezinnen zijn, dit wil coördineren? Graag zo snel mogelijk een reactie naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..